Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Piña colada på spett

Piña colada på spett är briljanta små tilltugg av ananas med kokos. Du delar ananasen i bitar och steker dem i limejuice för att sedan rulla dem i kokos. På tandpetare blir ananasen både lyxig och exotisk.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 40 tärningar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär ananasen i cm-stora tärningar. Stek dem i smör i en stekpanna, tillsätt socker och färskpressad limejuice. Låt koka/bräsera till en lätt gyllene färg. Ta upp. 
  2. Rosta kokos i torr stekpanna under omrörning. Låt svalna. 
  3. Vänd den ljumma ananasen i kokosen. Sätt ev i tandpetare. Servera med naturell yoghurt smaksatt med honung.

Tips

Passar också utmärkt som lyxiga minispett

Ingredienser

Portioner: 40 tärningar
  • 1 ananas
  • 50 g smör
  • 1/2 dl socker
  • 3 msk färskpressad limejuice
  • 2 dl kokos
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 1 msk honung
Lägg till i inköpslistan