Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Nougatpannacotta

En härlig pannacotta med smak av nougat som toppas med färska hallon och hackade Ballerinakex. Den perfekta desserten att bjuda alla som älskar nougat på.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
  2. Hacka nougaten i mindre bitar. 
  3. Koka upp grädde och häll i nougaten. Rör om tills all nougat har smält. Ta av kastrullen från värmen. 
  4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och vispa ner dem i nougatblandningen tills de har löst sig. Blanda i vaniljsocker och häll sedan upp i portionsskålar. Låt stå kallt i kylen i minst 2-3 timmar. 
  5. Garnera pannacottan med hackade chokladkex och färska hallon.

För alla

Kontrollera noga innehållet i kakorna.
Fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Recept och bild i samarbete med Ballerina.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gelatinblad
  • 150 g nougat
  • 3 dl grädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 6 chokladkex med nougatfyllning
  • färska hallon (till garnering)
Lägg till i inköpslistan