ÖVER 60 MIN | Avancerad

Espresso Creme Brûlée

I den här desserten får du allt det fantastiska med en creme brûlée, den krispiga ytan och den lena puddingen, men med en ton av kaffe som bonus. Underbart gott efter en härlig middag!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

 1. Sätt ugnen på 130°C.
 2. Blanda grädde, socker och espresso i en kastrull. Värm upp blandningen på mellanhög värme i 3–5 minuter men låt den inte koka. Ta bort kastrullen från värmen.
 3. Sätt på en kastrull med vatten till ett vattenbad. Vispa äggulan i en skål som passar kastrullen (vattenbadet). Tillsätt grädde- och espressoblandningen i äggmassan under långsam omröring över vattenbadet och rör om tills det är krämigt.
 4. Häll blandningen i fyra ungnsfasta portionsformar, ställ dem i en ugnsform och häll på vatten upp till hälften av formarna. Grädda 35–45 minuter i vattenbadet i ugnen, tills massan har stannat i mitten. Ta ut formarna och låt dem svalna. Ställ in i kylskåp i minst tre timmar.
 5. Värm upp ugnsgrillen strax före servering.
 6. Strö råsockret jämnt över krämen. Grädda krämen 2–3 minuter i ugnen tills sockret börjar smälta. Var försiktig så att det inte bränns. Strö malda espressobönor över varje pudding medan sockret fortfarande är varmt.

För alla

Innehåller ägg och mjölkprotein. Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.

Recept och bild i smarbete med Lavazza.

Ingredienser

Portioner: 4
 • 500 ml grädde
 • 50 g socker
 • 100 ml espresso (gärna Lavazza espresso)
 • 6 färska äggulor
 • 100 g råsocker
 • 2 msk finmalda espressokaffebönor (gärna Lavazza espresso)