Pulled pork burgers med rotfruktschips

5
0
Pulled pork burgers med rotfruktschips

Gör underbart möra burgare med hjälp av pulled pork. Piffa till det ytterligare genom att addera svarta bönor samt rosta bröden. Servera med en tomat- och löksallad samt krispiga rofruktschips och du har uppdaterat den klassiska hamburgaren.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2019

Pulled pork burgers med rotfruktschips

Ingredienser

2 portioner
1
förp pulled pork (à 550 g)
1 dl
kokta svarta bönor
1
rödlök
2
tomater
1
krispsallad
-
salt
-
peppar
2
hamburgerbröd
1 dl
crème fraiche med tomat och basilika
1/2
påse rotfruktschips (à 100 g)

För alla

Kontrollera innehållet i brödet och innehållet i pulled porken.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Pickla den skivade löken: koka upp 1 msk ättika, 2 msk socker, 3 msk vatten och 1 krm salt i en kastrull (för 2 port). Dra av kastrullen från plattan, lägg i löken och låt dra i 10 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 4068 KJ / 969 kCal
Fett 44 g
Salt 6 g
Kolhydrater 81 g
Protein 66 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept