Pulled pork burgers med rotfruktschips
Gör underbart möra burgare med hjälp av pulled pork. Piffa till det ytterligare genom att addera svarta bönor samt rosta bröden. Servera med en tomat- och löksallad samt krispiga rofruktschips och du har uppdaterat den klassiska hamburgaren.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2019
Ingredienser
2 portioner
1 förp pulled pork (à 550 g)
1 dl kokta svarta bönor
1 rödlök
2 tomater
1 krispsallad
salt
peppar
2 hamburgerbröd
1 dl crème fraiche med tomat och basilika
1/2 påse rotfruktschips (à 100 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4068 KJ / 969 kCal
Fett44 g
Salt6 g
Kolhydrater81 g
Protein66 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer