Pulled Beef

En kryddig pulled beef som här serveras på naanbröd. Toppa med en avokadoyoghurt med smak av mango chutney och krispiga salladsblad. Perfekt rätt till söndagsbrunchen!

Ingredienser
8 portioner
Pulled beef
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
ca 1 kg högrev
1/2 tsk salt
1/2 tsk grovkrossad svartpeppar
1 tsk riven muskot
1 msk curry
1 msk olivolja
125 ml ketjap manis (indonesisk söt soja)
1 dl vatten
1 msk ättiksprit (12 %)
1 köttbuljongtärning
Avokadoyoghurt
2 avokado
2 dl matyoghurt
3 msk mango chutney
1/2 lime
flingsalt med jod
nymalen svartpeppar
Till servering
naanbröd
sallad
Gör så här
05:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1706 KJ / 408 kCal
Fett22 g
Salt2.2 g
Kolhydrater30 g
Protein22 g
Kommentarer
9 stMycket gott ! Gjorde det med ungsrostad, blomkål, potatis/sötpotatisklyftor och lite bananscharlottenlök. Advokadoyogurten var ljuvlig! Hasse
Hans
Mycket gott! Jag gjorde bara köttet, men det smakade väldigt bra i matlådan med ris, grönsaker och lite yoghurt. Rekommenderas!
Maria
Fantastiskt god!! Jag tog i på saltet för att jag alltid lyckas salta för lite - gör inte det, behövs inte :) Vi serverade med bao buns, picklad råkostsallad, gurka, srirachamajjo och sesamfrön och fick betyget ”Det här är det godaste vi har ätit!!”, så fundera inte, bara gör detta magiska kött!
Josefin