Pulled Beef

En kryddig pulled beef som här serveras på naanbröd. Toppa med en avokadoyoghurt med smak av mango chutney och krispiga salladsblad. Perfekt rätt till söndagsbrunchen!

Ingredienser
8 portioner
Pulled beef
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
ca 1 kg högrev
1/2 tsk salt
1/2 tsk grovkrossad svartpeppar
1 tsk riven muskot
1 msk curry
1 msk olivolja
125 ml ketjap manis (indonesisk söt soja)
1 dl vatten
1 msk ättiksprit (12 %)
1 köttbuljongtärning
Avokadoyoghurt
2 avokado
2 dl matyoghurt
3 msk mango chutney
1/2 lime
flingsalt med jod
nymalen svartpeppar
Till servering
naanbröd
sallad
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1706 KJ / 408 kCal
Fett22 g
Salt2.2 g
Kolhydrater30 g
Protein22 g
Kommentarer
9 stMycket gott ! Gjorde det med ungsrostad, blomkål, potatis/sötpotatisklyftor och lite bananscharlottenlök. Advokadoyogurten var ljuvlig! Hasse
Hans
Mycket gott! Jag gjorde bara köttet, men det smakade väldigt bra i matlådan med ris, grönsaker och lite yoghurt. Rekommenderas!
Maria
Fantastiskt god!! Jag tog i på saltet för att jag alltid lyckas salta för lite - gör inte det, behövs inte :) Vi serverade med bao buns, picklad råkostsallad, gurka, srirachamajjo och sesamfrön och fick betyget ”Det här är det godaste vi har ätit!!”, så fundera inte, bara gör detta magiska kött!
Josefin
Gott och enkelt. Jag tog dubbelt upp på de torra kryddorna vilket blev bra.
Sabina
Detta recept följer vi alltid när vi ska göra pulled beef. Blir verkligen supergott!
Madelene
Super gott
Linda jessika i
Väldigt gott och enkelt att tillaga. Hade inte tillräckligt mycket ketajp manis hemma, kompletterade med japansk soja + lite honung
Anna
Mycket gott, bytte ut naan-bröd mot libabröd. Smakrikt.
Angelica
Riktigt gott blev det och så lätt.
Ann-sofi