Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Paella med kyckling och räkor

(141)
60 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Paella, den välkända spanska risrätten med saffran som både är färgstark och smakrik, en klar vinnare när gästerna är många. Paellan innehåller förutom riset bland annat kyckling, ärtor, paprika och räkor, en ljuvlig blandning av doft och smak.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 4 dl långkornigt ris
  • 2 msk olja
  • 1 paket saffran (à 1/2 g)
  • 2 dl vitt vin
  • 6 dl hönsbuljongtärningar (tärning + vatten)
  • 1 röd paprika
  • 2 dl djupfrysta ärter
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 200 g skalade räkor (200 g skalade räkor motsvarar 500 g räkor med skal)
  • ev citronklyftor till servering
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs de båda löksorterna med riset i oljan i en traktörpanna.
  2.  Tillsätt saffranet och häll på vinet. Låt koka någon min. Häll på buljongen och låt koka under lock ca 20 min.
  3. Skölj, kärna ur och tärna paprikan smått. Lägg paprika och ärter ovanpå riset när ca 5 min återstår av koktiden.
  4. Skär kycklingfiléerna i små tärningar. Stek dem i oljan i en stekpanna tills de får fin färg. Krydda med salt och peppar. Blanda ner kyckling och räkor i det färdiga riset.
  5. Servera paellan med citronklyftor att pressa över.