Paella med kyckling och räkor

157
21
Paella med kyckling och räkor

Paella, den välkända spanska risrätten med saffran som både är färgstark och smakrik, en klar vinnare när gästerna är många. Paellan innehåller förutom riset bland annat kyckling, ärtor, paprika och räkor, en ljuvlig blandning av doft och smak.

Paella med kyckling och räkor

Ingredienser

6 portioner
1 gul lök
2 - 3 vitlöksklyftor
4 dl långkornigt eller annat valfritt ris
2 msk olja
1 paket saffran (à 1/2 g)
2 dl vitt vin
6 dl hönsbuljongtärning (tärning + vatten)
1 röd paprika
2 dl djupfrysta ärtor
4 kycklingfiléer
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar
200 g skalade räkor (200 g skalade räkor motsvarar 500 g räkor med skal)
citronklyftor till servering

För alla

Kontrollera innehållet i buljongen, annars fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Klimatanpassa

Detta är redan Klimaträtt - vill du göra ännu mer Klimaträtt välj mervärdesmärkta räkor.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

157

Kommentarer

Anna

2021-10-19

Jag lade till en burk med körsbärstomater och en ytterligare paprika. Blev jättegott.

Karl

2020-12-22

Man skulle aldrig blanda kött och skaldjur*

Karl

2020-12-22

Jag tycker såklart det är kul att man vill försöka göra varianter på spanska maträtter men nej, det är inte Paella. Paella gör man inte såhär och man skulle alla blanda kött och skaldjur i en riktig Paella. Paella kommer ifrån Valencia och originalreceptet består av kyckling, kanin, ”garrafon” (en stor vit böna) och ”bachoqueta” som är liknande sockerärtor. Snälla, kalla det något annat, typ ris med kyckling och räkor på spanskt vis eller något men Paella är det inte. Det handlar om att respektera matkultur.