Paella med kyckling och räkor
Paella, den välkända spanska risrätten med saffran som både är färgstark och smakrik, en klar vinnare när gästerna är många. Paellan innehåller förutom riset bland annat kyckling, ärtor, paprika och räkor, en ljuvlig blandning av doft och smak.
Ingredienser
6 portioner
1 gul lök
2 - 3 vitlöksklyftor
4 dl långkornigt eller annat valfritt ris
2 msk olja
1 paket saffran (à 1/2 g)
2 dl vitt vin
6 dl hönsbuljongtärning (tärning + vatten)
1 röd paprika
2 dl djupfrysta ärtor
4 kycklingfiléer
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar
200 g skalade räkor (200 g skalade räkor motsvarar 500 g räkor med skal)
citronklyftor till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Härlig rätt och lätt att göra. Tack
Eva
2024-01-13Jag lade till en burk med körsbärstomater och en ytterligare paprika. Blev jättegott.
Anna
2021-10-19Man skulle aldrig blanda kött och skaldjur*
Karl
2020-12-22