Paella med kyckling och räkor

Betyg 3.8 av 5.
160 personer har röstat
22
Paella med kyckling och räkor

Paella, den välkända spanska risrätten med saffran som både är färgstark och smakrik, en klar vinnare när gästerna är många. Paellan innehåller förutom riset bland annat kyckling, ärtor, paprika och räkor, en ljuvlig blandning av doft och smak.

Paella med kyckling och räkor

Ingredienser

6 portioner
1   gul lök
2 - 3   vitlöksklyftor
4 dl  långkornigt eller annat valfritt ris
2 msk  olja
1   paket saffran (à 1/2 g)
2 dl  vitt vin
6 dl  hönsbuljongtärning (tärning + vatten)
1   röd paprika
2 dl  djupfrysta ärtor
4   kycklingfiléer
1 msk  olja
1 tsk  salt
1 krm  peppar
200 g  skalade räkor (200 g skalade räkor motsvarar 500 g räkor med skal)
citronklyftor till servering

För alla

Kontrollera innehållet i buljongen, annars fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Klimatanpassa

Detta är redan Klimaträtt - vill du göra ännu mer Klimaträtt välj mervärdesmärkta räkor.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
160 personer har röstat

Kommentarer

Härlig rätt och lätt att göra. Tack

Eva

2024-01-13

Jag lade till en burk med körsbärstomater och en ytterligare paprika. Blev jättegott.

Anna

2021-10-19

Man skulle aldrig blanda kött och skaldjur*

Karl

2020-12-22

Testa liknande recept

Puffat paellaris
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Paella med kyckling och musslor
Betyg 4.3 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grön paella
Betyg 3.2 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Paella med kyckling och chorizo
Betyg 4 av 5.
54 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Quornpaella
Betyg 2 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rökt paella
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga