Tonfisksallad

En klassisk tonfisksallad är en enkel och mättande rätt som passar perfekt som lunch eller en enklare middag. Du gör salladen med saftig tonfisk, krispiga grönsaker som haricots verts, tomater och potatis. Slutligen blandar du allt med en god dressing och toppar med kokta ägg och oliver.

Ingredienser
4 portioner
500 g potatis
150 g haricots verts (bönor)
4 ägg
2 burkar tonfisk i olja (à 200 g)
1/2 rödlök
3 tomater
1 kruka sallad (gärna krispsallad)
2 msk kapris
3 msk olivolja
2 tsk dijonsenap
1 msk vatten
1 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl svarta urkärnade oliver
Gör så här
00:05:00
00:07:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1901 KJ / 455 kCal
Fett25 g
Salt3 g
Kolhydrater25 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Varför länkar "Ljummen tonfisksallad med quinoa" hit nu då? Och vart har det receptet tagit vägen?
Petter
2025-05-22Tack Petter för din fråga. Vi har styrt om det receptet till detta nyare. Det blir lite svårt att läsa här i kommentarerna men här är det: 3 dl quinoa 4 ägg 200 g färska haricots verts (bönor) 2 burkar tonfisk (à 200 g) 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 4 msk olivolja 2 - 2 ½ msk citronsaft eller vinäger 1 dl finhackade färska örter t ex persilja, dill och timjan 1 rödlök 3 – 4 tomater 1. Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen. Hårdkoka äggen. Koka haricots verts ca 5 minuter i lättsaltat vatten. Låt tonfisken rinna av. 2. Blanda i salt, peppar, olja, citronsaft, örter och tonfisk i den färdigkokta quinoan. Rör om och smaka av. 3. Lägg quinoan i mitten på ett stort fat. 4. Skala och dela äggen. Skala och skiva löken tunt. Dela tomaterna i klyftor. 5. Fördela ägg, rödlök och tomater runt quinoan.
ICA-köket
2025-05-23Supergod
Kajsa
2025-04-04Jättelätt och jättegod
Petter
2024-11-20