Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Provensalsk pizza

Provencalsk pizza är en annorlunda pizza, som både är oerhört god och snygg att servera. Pizzan fylls med en krämig röra gjord på crème fraiche, soltorkade tomater, oliver och färgglad basilika.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225 °C. 
  2. Förbered pizzadegsmix enligt anvisningen. Dela degen i 12 bitar (för 4 port), ca 70 g per bit och rulla till bollar. 
  3. Kavla ut på ett väl mjölat bord till runda pizzabottnar, ca 14 cm i diameter. Beräkna 2 -3 pizzor per person.
  4. Lägg hälften av pizzabottnarna på en bakpappersklädd ugnsplåt.
  5. Grovhacka soltorkade tomater, oliver och basilikabladen.
  6. Blanda med lättcrème fraiche i en skål. Salta, peppra.
  7. Bre generöst med blandning i mitten av pizzabottnarna.
  8. Lägg på de resterande bottnarna och tryck till längs kanterna.
  9. Skär 3 snitt över locken så att man kan se fyllningen.
  10. Pensla med olivolja och strö över lite flingsalt.
  11. Baka i ugnen ca 15 min. Servera ev med tunna skivor parmaskinka.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzabotten.
Gör laktosfri: välj laktosfri pzzabotten och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri pizzabotten. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
Pizzadeg
  • 2 paket pizzadegmix
Topping
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 1 dl gröna oliver med pimientos
  • 1 kruka basilika
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • salt
  • peppar
  • olivolja
  • flingsalt
  • ev tunna skivor parmaskinka
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?