Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Tortillapizza med parmaskinka

Pizzan kan förgylla helgen och passar utmärkt till fredagsmyset. En snabblagad pizza får du om du strör krossade tomater, getost, rucola och parmaskinka ovanpå tortillabröd. Enkelt och supergott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Lägg ut tortillabröden på en ugnsplåt. Bre ut 2-3 msk krossade tomater (för 4 portioner) på varje tortillabröd. Salta och peppra lätt.
  3. Skiva getosten tunt, eller smula den, och fördela över tomatsåsen.
  4. Ställ in i ugnen i ca 5 minuter eller tills osten smält och fått fin färg.
  5. Lägg upp pizzorna på tallrikar. Fördela parmaskinkan ovanpå. Riv rucolasalladen och strö över. Ät genast. Pizzorna kan ätas som tillbehör till exempelvis en grönsakssoppa. Frukt som dessert.

I näringsberäkningen ingår redd champinjonsoppa och äpple.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 små tortillabröd
  • 1 paket smaksatta krossade tomater (à 500 g)
  • 100 g getost
  • 1 paket parmaskinka (à 80 g)
  • 1 kruka ruccolasallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2156 kJ / 517 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden