Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Provencalska vitlökstomater

Ljuvliga ugnsbakade tomater fyllda med intensiva franska dofter och smaker. Fyll dem med vitlök, persilja, smör och parmesanost. Servera till biffstek och råstekt potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Grovhacka persiljan. Fräs lök och vitlök i smöret i ca 5 minuter på låg värme.
  3. Rör ner ströbröd, persilja och parmesan. Smaka av med salt och peppar. Ta av från värmen.
  4. Skär av ett lock på tomaterna och gröp ur innanmätet med en liten sked. Ställ tomaterna på en plåt. Fyll tomaterna med brödblandningen.
  5. Lägg på locken. Ställ in i ugnen på mellersta falsen i 20-25 minuter.
  6. Till servering: Tomaterna passar perfekt till en biffstek och råstekt potatis.

I näringsberäkningen ingår biff av nöt och råstekt potatis

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 liten gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka persilja
  • 50 g smör
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl riven parmesanost
  • salt och peppar
  • 8 tomater
Till servering
  • biff av nöt
  • råstekt potatis
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2124 kJ / -1 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden