Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Salviafylld kycklingfilé från Italien

Fenomenal grillad kycklingrätt med italienska smaker av salvia och parmesanost. Grilla eller ugnsbaka cocktailtomater som du strött ströbröd över samt persilja och kryddor. Servera kycklingfiléerna med pasta och riven parmesanost.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär en skåra längs med kycklingfiléerna. Hacka salviabladen och hyvla parmesanen. Lägg salvian och hälften av osten i "kycklingfickan". Förslut med en tandpetare. Pensla kycklingen med olja. Salta och peppra lite.
  2. Förbered en utegrill eller ugnsgrill. Grilla kycklingen tills den är genomgrillad och köttsaften är klar. Det går också bra att steka i vanlig stekpanna.
  3. Koka upp rikligt med saltat vatten till pastan i en stor kastrull. Halvera tomaterna och placera på en ugnsfast form eller folie. Strö över ströbröd samt hackad persilja. Salta och peppra lite. Grilla dem en kort stund på grillen eller i ugnen, tills gratineringen är gyllene.
  4. Koka pastan al dente. Häll av vattnet.
  5. Rör ner crème fraichen i pastan. Riv det gula från citronskalet och blanda ner, tillsammans med lite citronsaft, samt salt och peppar efter smak och resten av osten.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta och glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), uteslut parmesanen eller välj ett mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • 12 salviablad
  • 30 g parmesanost
  • 1 msk rapsolja
  • salt och peppar
  • 200 g tagliatelle
  • 8 cocktailtomater
  • 2 msk ströbröd
  • 1 msk hackad persilja
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 citron
Lägg till i inköpslistan