Provencalsk lammfärsgratäng med citronyoghurt
En provencalsk lammfärsgratäng med aubergine och zucchini smaksatt med spiskummin, vitlök och örter. Toppa med riven ost och rätten reder sig självt i ugnen. Servera gratängen med ris och yoghurt smaksatt med citron och honung.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2011
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
500 g lammfärs
1 tsk spiskummin
1 msk olivolja
1/2 dl tomatpuré
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk torkad timjan
1 dl vatten
1 tsk salt
2 krm peppar
1 aubergine
1 zucchini
75 g riven ost (gärna lagrad)
4 port ris eller bulgur
Citronyoghurt
2 dl matyoghurt (10%)
finrivet skal av 1/2 citron
1 tsk honung
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2872 KJ / 687 kCal
Fett29.6 g
Kolhydrater67 g
Protein37.5 g
Kommentarer