Provencalsk lammfärsgratäng med citronyoghurt

Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
0
Provencalsk lammfärsgratäng med citronyoghurt

En provencalsk lammfärsgratäng med aubergine och zucchini smaksatt med spiskummin, vitlök och örter. Toppa med riven ost och rätten reder sig självt i ugnen. Servera gratängen med ris och yoghurt smaksatt med citron och honung.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2011

Provencalsk lammfärsgratäng med citronyoghurt

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
500 g lammfärs
1 tsk spiskummin
1 msk olivolja
1/2 dl tomatpuré
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk torkad timjan
1 dl vatten
1 tsk salt
2 krm peppar
1 aubergine
1 zucchini
75 g riven ost (gärna lagrad)
4 port ris eller bulgur

Citronyoghurt

2 dl matyoghurt (10%)
finrivet skal av 1/2 citron
1 tsk honung

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2872 KJ / 687 kCal
Fett29.6 g
Kolhydrater67 g
Protein37.5 g

Testa liknande recept

Auberginelåda med feta och lammfärs
Betyg 3.6 av 5.
189 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillade auberginerullar med lammfärs i tomatsås
Betyg 3.5 av 5.
73 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Moussaka
Betyg 4 av 5.
362 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smördegspaj med lammfärs
Betyg 4.1 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chips av aubergine och zucchini
Betyg 3 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Aubergine med lamm, pinje och parmesan
Betyg 3.8 av 5.
63 personer har röstat
Under 60 min att tillaga