Prosciuttorulle med grönsaksshot
Prosciuttorulle med grönsaksshot är en utsökt förrätt. Färskosten med vitlök och örter breder du ut på den italienska skinkan innan den rullas ihop. Grönsaksröran av bland annat stjälkselleri, äpple och apelsin ger en frisk smak i detta recept.
Ingredienser
4 portioner
6 skivor prosciutto
125 g färskost (vitlök och örter)
1 grov baguette
4 apelsiner
3 morötter
450 g stjälkselleri
2 röda paprikor
5 äpplen
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1448 KJ / 346 kCal
Fett8.5 g
Kommentar
Testade denna rulle, OBS inte shoten, i vår Maxibutik. Både jag och den 4-årige sonen blev förtjusta i vad vi åt. Sonen ville dock inte ha "blommor" i maten dvs persilja. Har efter det bjudit på denna " rulle vid två middagar med stor framgång. Jag fick tipset på affären att använda vanlig franska och testa med soltorkade tomater i. Följdaktligen rostade jag brödet, skar det diagonalt, blandade ihop ost, lite helmjölk för att få osten mer flytande, skinkan sönderklippt i små bitar, torkade tomater fint sönderklippt, samt mycket sönderklippt storbladig persilja (till sonens besvikelse). Allt detta rörs runt och kan förberedas i förväg. Tänk dock på att röran inte får vara för kall för då är det svårt att stryka den på brödet. Vid servering tog jag en smörkniv och bredde lite av massan på varje brödbit och strödde sedan lite persilja ovanpå. Betygsmässigt tycker jag rätten skall ha 4,5 av 5 möljiga !
Ingrid
2008-03-03