Prosciuttorulle med grönsaksshot | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Prosciuttorulle med grönsaksshot

Prosciuttorulle med grönsaksshot är en utsökt förrätt. Färskosten med vitlök och örter breder du ut på den italienska skinkan innan den rullas ihop. Grönsaksröran av bland annat stjälkselleri, äpple och apelsin ger en frisk smak i detta recept.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg plastfolie på en bänk. Lägg ut prosciuttoskivorna lite omlott på plastfolien. Bred färskosten på skivorna. Rulla ihop den från långsidan med hjälp av plastfolien. Lägg den i frysen så att den blir hård och går lätt att skära i skivor.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Skär baguetten i skivor och lägg dem på en plåt. Rosta brödet på båda sidor i övre delen av ugnen. Låt brödet kallna och skär i halvor.
  4. Skala apelsiner och morötter. Skölj stjälkselleri, paprikor och äpplen. Skär i grova bitar. Pressa grönsakerna och frukten i en råsaftcentrifug.
  5. Skär prosciuttorullen i skivor och lägg dem på brödet.
  6. Servera prosciuttorullen med grönsaksshot.

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.*
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 skivor prosciutto
  • 125 g färskost (vitlök och örter)
  • 1 grov baguette
  • 4 apelsiner
  • 3 morötter
  • 450 g stjälkselleri
  • 2 röda paprikor
  • 5 äpplen
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1448 kJ / 346 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden