Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Prinskorv med stuvade makaroner och spenat

Prinskorv med stuvade makaroner och spenat är en klassisk husmansrätt som passar hela familjen. Stuva makaronerna genom att hälla i dem i kokande mjölk och koka på svag värme tills de är mjuka. Vänd ner spenaten i stuvningen och servera genast med stekt prinskorv och morotssallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp mjölken under omrörning. Tillsätt salt och makaroner. Koka upp och låt koka på svag värme ca 20 minuter. Rör om då och då. Smaka av med peppar.
  2. Stek prinskorvarna i matfettet i en stekpanna tills de får fin färg.
  3. Skala morötterna och hyvla dem med hjälp av potatisskalaren. Vispa ihop senap och olivolja och blanda ner morötterna. Salta och peppra.
  4. Vänd ner spenaten i de stuvade makaronerna och servera genast med korv och morotssallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 l mjölk
  • 1 tsk salt
  • 5 dl gammeldags makaroner
  • 480 g prinskorv
  • 1 tsk smör eller margarin
  • 2 morötter
  • 2 tsk svensk senap
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 65 g babyspenat
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3117 kJ / 745 kCal