Makaronipudding
Här bjuds på en vardagsfavorit från det amerikanska köket. En makaronipudding med svensk twist, prinskorv! Resultatet blir en krämig makaronilåda i ugn med goa korvbitar i.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2013
Ingredienser
4 portioner
4 port makaroner
3 ägg
3 dl mjölk (gärna 1,5 %)
150 g riven matlagnings ost (11 %)
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk smör eller margarin
225 g kabanoss
240 g prinskorv
1 gul lök
3 tomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3468 KJ / 826 kCal
Fett45.4 g
Salt2.67 g
Kolhydrater58.7 g
Protein44.5 g
Kommentarer
God vardagsmat som passade hela familjen. Bytte ut all korv till grillkorv då vi har mängder av detta i frysen. Och lade i broccoli, som det tipsas om. Gott! Räckte till oss alla 5 (2 vuxna +3 barn 4, 9 och 14 år) + en lunch till dagen efter. Görs gärna flera gånger. Lade även i en klyfta vitlök 🧄 och använde rödlök istället för gul lök då vi enbart har odlat rödlök i år.
Katrine
2024-09-23Hur mycket är 4 portioner makaroner? Vikt? På paketet står det 2 dl per portion men känns mycket, andra recept på liknande pudding anger 5 dl totalt, så vore fint att veta hur mycket det ska vara för att passa till vätske mängden, dvs äggstanningen Ha det fint
Jari
2024-05-03Sååå gott och man ha olika korvar och bacon i med.
Karin
2024-04-27