Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Makaronipudding

Här bjuds på en vardagsfavorit från det amerikanska köket. En makaronipudding med svensk twist, prinskorv! Resultatet blir en krämig makaronilåda i ugn med goa korvbitar i.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka makaronerna enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Vispa ihop ägg, mjölk, ost, salt och peppar i en bunke.
  4. Smörj en ugnssäker form med hälften av matfettet.
  5. Skiva korvarna. Skala och hacka löken. Bryn den i resten av matfettet. Vänd ner korven och fräs tills den blir varm.
  6. Skär tomaterna i tärningar och blanda ner dem, makaroner, korv och lök i formen och häll över äggstanningen.
  7. Sätt in makaronipuddingen mitt i ugnen ca 20 minuter.
  8. Servera makaronipuddingen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korvarna. Rätten innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.

Klimatanpassa

Grönsaker som ärtor, broccoli och spenat passar riktigt bra i en makaronipudding, de bidrar också till en grönare och mer hälsosam rätt! Byt gärna ut en av korvsorterna helt mot dessa grönsaker, då minskar du klimatpåverkan för denna rätt med en tredjedel.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port makaroner
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk (gärna 1,5 %)
  • 150 g riven matlagnings ost (11 %)
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 225 g kabanoss
  • 240 g prinskorv
  • 1 gul lök
  • 3 tomater
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3468 kJ / 826 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer