Makaronipudding
Här bjuds på en vardagsfavorit från det amerikanska köket. En makaronipudding med svensk twist, prinskorv! Resultatet blir en krämig makaronilåda i ugn med goa korvbitar i.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2013
Ingredienser
4 portioner
4 port makaroner
3 ägg
3 dl mjölk (gärna 1,5 %)
150 g riven matlagnings ost (11 %)
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk smör eller margarin
225 g kabanoss
240 g prinskorv
1 gul lök
3 tomater
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korvarna. Rätten innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Klimatanpassa
Grönsaker som ärtor, broccoli och spenat passar riktigt bra i en makaronipudding, de bidrar också till en grönare och mer hälsosam rätt! Byt gärna ut en av korvsorterna helt mot dessa grönsaker, då minskar du klimatpåverkan för denna rätt med en tredjedel.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3468 KJ / 826 kCal
Fett45.4 g
Salt2.67 g
Kolhydrater58.7 g
Protein44.5 g
Kommentarer
Hur mycket är 4 portioner makaroner? Vikt? På paketet står det 2 dl per portion men känns mycket, andra recept på liknande pudding anger 5 dl totalt, så vore fint att veta hur mycket det ska vara för att passa till vätske mängden, dvs äggstanningen Ha det fint
Jari
2024-05-03Sååå gott och man ha olika korvar och bacon i med.
Karin
2024-04-27Gott och enkelt att göra !
Karin
2023-07-05