Makaronipudding

186
12
Makaronipudding

Här bjuds på en vardagsfavorit från det amerikanska köket. En makaronipudding med svensk twist, prinskorv! Resultatet blir en krämig makaronilåda i ugn med goa korvbitar i.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2013

Makaronipudding

Ingredienser

4 portioner
4 port makaroner
3 ägg
3 dl mjölk (gärna 1,5 %)
150 g riven matlagnings ost (11 %)
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk smör eller margarin
225 g kabanoss
240 g prinskorv
1 gul lök
3 tomater

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korvarna. Rätten innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.

Klimatanpassa

Grönsaker som ärtor, broccoli och spenat passar riktigt bra i en makaronipudding, de bidrar också till en grönare och mer hälsosam rätt! Byt gärna ut en av korvsorterna helt mot dessa grönsaker, då minskar du klimatpåverkan för denna rätt med en tredjedel.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

186

Kommentarer

Mikael

2022-10-08

Lätt å fort. Blev lyckat å gott

Oscar

2022-07-12

Prima gott

Ewa

2022-03-02

Det tar betydligt längre tid i ugnen än 20 minuter. Tar ungefär 40-45 minuter

Näringsvärde per portion

Energi 3468 KJ / 826 kCal
Fett 45.4 g
Salt 2.67 g
Kolhydrater 58.7 g
Protein 44.5 g
Läs mer om näringsvärden