Prinsessbakelse

25
2
Prinsessbakelse

Prinsesstårta i miniformat! Baka dessa ljuvligt söta prinsessbakelser fyllda med hallonsylt, vaniljkräm och täckta av marsipan och servera som minitårta. Perfekt vare sig du ska fira namnsdag, "fössta tossdan i mass" eller bara är sugen på extra gulligt fika.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021

Prinsessbakelse

Ingredienser

ca 12 st

Botten

3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning

1 dl hallonsylt
2 dl vaniljkräm (se länk i steg 3)
2 dl vispgrädde
ca 500 g marsipan (gärna grön)

Garnering

florsocker
ev 12 marsipanrosor

För alla

Innehåller gluten, ägg och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och gör laktosfri vaniljkräm.

Näringsvärdet är beräknat per bakelse och utan garnering.

 

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Janina

2021-03-22

Aj då, Lenny.

Lenny

2021-03-21

Detta är en operabakelse, INTE en prinsessbakelse. När skall ni lära er skillnaden?

Näringsvärde per portion

Energi 1621 KJ / 388 kCal
Fett 18 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 47 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Vegansk prinsesstårta
Katalaner
Napoleonbakelse
Brysselkex
Sjörövartårta