Prinsessbakelse

Prinsesstårta i miniformat! Baka dessa ljuvligt söta prinsessbakelser fyllda med hallonsylt, vaniljkräm och täckta av marsipan och servera som minitårta. Perfekt vare sig du ska fira namnsdag, "fössta tossdan i mass" eller bara är sugen på extra gulligt fika.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021

Ingredienser
ca 12 st
Botten
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
1 dl hallonsylt
2 dl vaniljkräm (se länk i steg 3)
2 dl vispgrädde
ca 500 g marsipan (gärna grön)
Garnering
florsocker
ev 12 marsipanrosor
För alla
Innehåller gluten, ägg och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och gör laktosfri vaniljkräm.
Näringsvärdet är beräknat per bakelse och utan garnering.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1621 KJ / 388 kCal
Fett18 g
Salt0.2 g
Kolhydrater47 g
Protein8 g
Kommentarer
Nej men 225 grader blir för dåligt. 250 grader i 5 minuter är mer rimligt.
Karin
2023-03-04Aj då, Lenny.
Janina
2021-03-22Detta är en operabakelse, INTE en prinsessbakelse. När skall ni lära er skillnaden?
Lenny
2021-03-21