Prinsessbakelse

Betyg 3.9 av 5.
31 personer har röstat
4
Prinsessbakelse

Prinsesstårta i miniformat! Baka dessa ljuvligt söta prinsessbakelser fyllda med hallonsylt, vaniljkräm och täckta av marsipan och servera som minitårta. Perfekt vare sig du ska fira namnsdag, "fössta tossdan i mass" eller bara är sugen på extra gulligt fika.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021

Prinsessbakelse

Ingredienser

ca 12 st

Botten

3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning

1 dl hallonsylt
2 dl vaniljkräm (se länk i steg 3)
2 dl vispgrädde
ca 500 g marsipan (gärna grön)

Garnering

florsocker
ev 12 marsipanrosor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
31 personer har röstat

Kommentarer

Vilken storlek på plåt blir bäst?

Maria

2024-03-03

Hej Maria! Vi använder oss plåtar/långpannor som är ca 30x40 cm. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-03-05

Nej men 225 grader blir för dåligt. 250 grader i 5 minuter är mer rimligt.

Karin

2023-03-04

Aj då, Lenny.

Janina

2021-03-22

Näringsvärde per st

Näringsvärdet är beräknat per bakelse och utan garnering.
Energi1621 KJ / 388 kCal
Fett18 g
Salt0.2 g
Kolhydrater47 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Skurna prinsessbakelser
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Napoleonbakelse
Betyg 1.8 av 5.
52 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Katalaner
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hallongrottor
Betyg 4.1 av 5.
3807 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Budapestbakelse
Betyg 4.8 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sjörövartårta
Betyg 3.3 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga