Vegansk prinsesstårta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Vegansk prinsesstårta

Den klassiska prinsesstårtan enligt ett veganskt recept, bakad med sojagrädde, havremjölk och mjölkfritt margarin. Med det gula marsipanlocket har du en härlig, vegansk påsktårta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Spänn fast ett bakplåtspapper eller smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar).
  3. Tårtbotten: Smält margarinet i en kastrull och låt det svalna lite. Häll ner havremjölken i kastrullen.
  4. Sikta ihop alla torra ingredienser i en skål och rör ner vätskan. Vispa ihop till en slät smet. Häll smeten i formen.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Känn efter med en sticka i kakan så att den inte är kladdig. Låt svalna.
  6. Vaniljkräm: Blanda vatten, havremjölk, sojagrädde, socker, vaniljsocker och majsstärkelse. Låt koka upp under vispning tills såsen tjocknar. Dra av från värmen och vispa ner margarinet. Låt kallna.
  7. Montering: Dela tårtbotten i två delar. Bred ut hallonsylt på understa tårtbotten. Bred hälften av vaniljkrämen över sylten. Lägg på den andra tårtbotten och tryck till lite lätt. Bred på resten av vaniljkrämen.
  8. Vispa grädden riktigt hårt med sockret. Bred ut på tårtan och forma till en kulle. Lägg marsipanlocket på grädden och kläm till lite lätt runt kanten. Skär bort överflödig marsipan.
  9. Till dekoration: Lägg på rosorna.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Ingredienser

Portioner: 12 bitar
Till formen
  • 1 msk mjölkfritt matfett
  • 1 1/2 msk ströbröd
Tårtbotten
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 2 dl havremjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
Vaniljkräm
  • 1 dl vatten
  • 1 dl havremjölk
  • 1 dl sojagrädde
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 msk majsstärkelse
  • 2 msk mjölkfritt margarin
Topping
  • 1 1/2 dl hallonsylt
  • 3 dl sojagrädde
  • 2 msk strösocker
  • 1 tårtlock av marsipan
Till dekoration
  • marsipanrosor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1706 kJ / 405 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept