Vegansk prinsesstårta

36
9
Vegansk prinsesstårta

Den klassiska prinsesstårtan enligt ett veganskt recept, bakad med sojagrädde, havremjölk och mjölkfritt margarin. Med det gula marsipanlocket har du en härlig, vegansk påsktårta.

Vegansk prinsesstårta

Ingredienser

12 bitar

Till formen

1 msk mjölkfritt matfett
1 1/2 msk ströbröd

Tårtbotten

150 g mjölkfritt margarin
1/2 dl havredryck
1 1/2 dl spad från kikärtor
1 1/2 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt

Vaniljkräm

1 dl vatten
1 dl havredryck
1 dl sojagrädde
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 msk majsstärkelse
2 msk mjölkfritt margarin

Topping

1 1/2 dl hallonsylt
3 dl sojagrädde
2 msk strösocker
1 tårtlock av marsipan

Till dekoration

marsipanrosor

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Receptet är uppdaterat 2020-05-15.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

36

Kommentarer

Ellinor

2022-01-08

Tyvärr blir tårtbotten totalt misslyckad. Andra gången jag gör receptet, till punkt och pricka, och botten blir tyvärr ändå inte bra. Bakar enbart veganskt och detta brukar inte blir resultatet...

Jill

2021-03-31

Godaste veganska prinsesstårtan!

Molly

2020-07-10

Andra gången jag använt detta receptet och tycker det är jättebra!😊

Näringsvärde per portion

Energi 1706 KJ / 405 kCal
Fett 19 g
Salt 0.4 g
Kolhydrater 54 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden