Vegansk prinsesstårta

31
8
Vegansk prinsesstårta

Den klassiska prinsesstårtan enligt ett veganskt recept, bakad med sojagrädde, havremjölk och mjölkfritt margarin. Med det gula marsipanlocket har du en härlig, vegansk påsktårta.

Skriv ut
Vegansk prinsesstårta

Ingredienser

12 bitar

Till formen

1 msk
mjölkfritt matfett
1 1/2 msk
ströbröd

Tårtbotten

150 g
mjölkfritt margarin
1/2 dl
havredryck
1 1/2 dl
spad från kikärtor
1 1/2 dl
strösocker
3 1/2 dl
vetemjöl
2 tsk
bakpulver
2 krm
salt

Vaniljkräm

1 dl
vatten
1 dl
havredryck
1 dl
sojagrädde
2 msk
strösocker
2 tsk
vaniljsocker
3 msk
majsstärkelse
2 msk
mjölkfritt margarin

Topping

1 1/2 dl
hallonsylt
3 dl
sojagrädde
2 msk
strösocker
1
tårtlock av marsipan

Till dekoration

marsipanrosor

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Receptet är uppdaterat 2020-05-15.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentarer

Jill

2021-03-31

Godaste veganska prinsesstårtan!

Molly

2020-07-10

Andra gången jag använt detta receptet och tycker det är jättebra!😊

Therése

2020-05-30

Det här var den sämsta veganska tårtbotten jag någonsin bakat. Såg att fler hade kommenterat detta, men att ni hade ändrat receptet och tänkte då ge det ett försök. Jag är van vid att baka veganskt, men den här platta, smuliga, sorgliga tårtbottnen gör ingen glad. Nej, bättre kan ni, ICA :(

Näringsvärde per portion

Energi 1706 KJ / 405 kCal
Fett 19 g
Salt 0.4 g
Kolhydrater 54 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept