Vegansk prinsesstårta
Den klassiska prinsesstårtan enligt ett veganskt recept, bakad med sojagrädde, havremjölk och mjölkfritt margarin. Med det gula marsipanlocket har du en härlig, vegansk påsktårta.
Ingredienser
12 bitar
Till formen
1 msk mjölkfritt matfett
1 1/2 msk ströbröd
Tårtbotten
150 g mjölkfritt margarin
1/2 dl havredryck
1 1/2 dl spad från kikärtor
1 1/2 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
Vaniljkräm
1 dl vatten
1 dl havredryck
1 dl sojagrädde
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 msk majsstärkelse
2 msk mjölkfritt margarin
Topping
1 1/2 dl hallonsylt
3 dl sojagrädde
2 msk strösocker
1 tårtlock av marsipan
Till dekoration
marsipanrosor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1706 KJ / 405 kCal
Fett19 g
Salt0.4 g
Kolhydrater54 g
Protein3 g
Kommentarer
Endast testat att göra vaniljsåsen och den blev superbra!
Amanda
2024-11-23Bakade denna med Leilas glutenfria mjölmix (den blå) och samma mått som här. Blev bra 👍🏻
Carolin
2024-05-24Kan man använda glutenfri mjölmix ?
Carolin
2024-05-21Hej Carolin! Det var en bra fråga. Det är inget som vi har testat dessvärre. Om du testar får du gärna skriva här igen. Det är kanske fler som undrar. Hoppas det funkar! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-05-22