Skurna prinsessbakelser

4
0
Skurna prinsessbakelser

”Grön tårta” var det första namnet på svenskarnas favorittårta nummer 1 – prinsesstårtan! Denna klassiker med sockerkaka, vispad grädde, vaniljkräm och sylt omsluten av söt marsipan serveras här i form av oemotståndliga små prinsessbakelser.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022

Skurna prinsessbakelser

Ingredienser

ca 8 bitar

Bottnar

3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver

Vaniljkräm

1/2 vaniljstång
2 1/2 dl mjölk
4 äggulor
3/4 dl strösocker
2 msk majsstärkelse
25 g smör
4 dl vispgrädde
1 dl hallonsylt
majsstärkelse (till kavling av marsipan)
300 - 400 g marsipan i bit (gärna grön)
florsocker

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, grädde och smör.

Gör så här

Tips

Förbered bottnar och vaniljkräm dagen innan. Förvara bottnarna plastade i rumstemperatur och vaniljkrämen i kylen. Bottnarna går även bra att frysa. Bakelserna håller 1–2 dagar i kylen.
Receptet är något för den vana hemmakonditorn. Var noggrann när du mäter och blandar ingredienser.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Testa liknande recept

Studenttårta
Napoleonbakelse
Krämbulle
Rabarberbulle
Jordgubbstårta
Enkel jorgubbstårta