Skurna prinsessbakelser
”Grön tårta” var det första namnet på svenskarnas favorittårta nummer 1 – prinsesstårtan! Denna klassiker med sockerkaka, vispad grädde, vaniljkräm och sylt omsluten av söt marsipan serveras här i form av oemotståndliga små prinsessbakelser.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022
Ingredienser
ca 8 bitar
Bottnar
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
Vaniljkräm
1/2 vaniljstång
2 1/2 dl mjölk
4 äggulor
3/4 dl strösocker
2 msk majsstärkelse
25 g smör
4 dl vispgrädde
1 dl hallonsylt
majsstärkelse (till kavling av marsipan)
300 - 400 g marsipan i bit (gärna grön)
florsocker
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, grädde och smör.
Gör så här
Tips
Förbered bottnar och vaniljkräm dagen innan. Förvara bottnarna plastade i rumstemperatur och vaniljkrämen i kylen. Bottnarna går även bra att frysa. Bakelserna håller 1–2 dagar i kylen.
Receptet är något för den vana hemmakonditorn. Var noggrann när du mäter och blandar ingredienser.
Receptet är något för den vana hemmakonditorn. Var noggrann när du mäter och blandar ingredienser.
Har du lagat receptet?
Kommentarer