Skurna prinsessbakelser

Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
0
Skurna prinsessbakelser

”Grön tårta” var det första namnet på svenskarnas favorittårta nummer 1 – prinsesstårtan! Denna klassiker med sockerkaka, vispad grädde, vaniljkräm och sylt omsluten av söt marsipan serveras här i form av oemotståndliga små prinsessbakelser.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022

Skurna prinsessbakelser

Ingredienser

ca 8 bitar

Bottnar

3   ägg
1 1/2 dl  strösocker
1 1/2 dl  vetemjöl
1/2 dl  majsstärkelse
2 tsk  vaniljsocker
1 1/2 tsk  bakpulver

Vaniljkräm

1/2   vaniljstång
2 1/2 dl  mjölk
4   äggulor
3/4 dl  strösocker
2 msk  majsstärkelse
25 g  smör
4 dl  vispgrädde
1 dl  hallonsylt
majsstärkelse (till kavling av marsipan)
300 - 400 g  marsipan i bit (gärna grön)
florsocker

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, grädde och smör.

Gör så här

Tips

Förbered bottnar och vaniljkräm dagen innan. Förvara bottnarna plastade i rumstemperatur och vaniljkrämen i kylen. Bottnarna går även bra att frysa. Bakelserna håller 1–2 dagar i kylen.
Receptet är något för den vana hemmakonditorn. Var noggrann när du mäter och blandar ingredienser.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Napoleonbakelse
Betyg 1.7 av 5.
50 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Katalaner
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Prinsessbakelse
Betyg 3.9 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarbercheesecake i glas
Betyg 4 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bärtartelett med mascarpone
Betyg 3.2 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Havrekorgar med kvargfyllning
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga