Skurna prinsessbakelser

Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
0
Skurna prinsessbakelser

”Grön tårta” var det första namnet på svenskarnas favorittårta nummer 1 – prinsesstårtan! Denna klassiker med sockerkaka, vispad grädde, vaniljkräm och sylt omsluten av söt marsipan serveras här i form av oemotståndliga små prinsessbakelser.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022

Skurna prinsessbakelser

Ingredienser

ca 8 bitar

Bottnar

3   ägg
1 1/2 dl  strösocker
1 1/2 dl  vetemjöl
1/2 dl  majsstärkelse
2 tsk  vaniljsocker
1 1/2 tsk  bakpulver

Vaniljkräm

1/2   vaniljstång
2 1/2 dl  mjölk
4   äggulor
3/4 dl  strösocker
2 msk  majsstärkelse
25 g  smör
4 dl  vispgrädde
1 dl  hallonsylt
majsstärkelse (till kavling av marsipan)
300 - 400 g  marsipan i bit (gärna grön)
florsocker

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, grädde och smör.

Gör så här

Tips

Förbered bottnar och vaniljkräm dagen innan. Förvara bottnarna plastade i rumstemperatur och vaniljkrämen i kylen. Bottnarna går även bra att frysa. Bakelserna håller 1–2 dagar i kylen.
Receptet är något för den vana hemmakonditorn. Var noggrann när du mäter och blandar ingredienser.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Prinsessbakelse
Betyg 3.9 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Napoleonbakelse
Betyg 1.7 av 5.
49 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Katalaner
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Havrekorgar med kvargfyllning
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppelgodis
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarbercheesecake i glas
Betyg 4 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga