Primörsallad med rucolakräm och kyckling
Primörsallad med rucolakräm och kyckling är en fräsch och inspirerande salladsrätt i somriga toner. Grönsaker som sockerärter, kålrabbi och salladslök är underbart krispiga och passar perfekt ihop med den läckra rucolakrämen. Quinoa och kyckling bidrar dessutom till att rätten mättar samtliga magar runt middagsbordet! Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2013
Ingredienser
4 portioner
4 port quinoa eller annat gryn
4 kycklingfiléer
salt och svartpeppar
1 msk smör eller margarin
Rucolakräm
65 g rucola
1 dl crème fraiche
1 1/2 dl riven ost
2 msk mjölk
peppar
Primörsallad
150 g sockerärtor
ca 150 g kålrabbi
1/2 påse salladslök
2 msk olivolja
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett, crème fraiche och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre). Byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Uteslut osten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2359 KJ / 564 kCal
Fett27.2 g
Kolhydrater32.8 g
Protein41.5 g
Kommentarer