Primörsallad med rucolakräm och kyckling

2
0
Primörsallad med rucolakräm och kyckling

Primörsallad med rucolakräm och kyckling är en fräsch och inspirerande salladsrätt i somriga toner. Grönsaker som sockerärter, kålrabbi och salladslök är underbart krispiga och passar perfekt ihop med den läckra rucolakrämen. Quinoa och kyckling bidrar dessutom till att rätten mättar samtliga magar runt middagsbordet! Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2013

Primörsallad med rucolakräm och kyckling

Ingredienser

4 portioner
4 port quinoa eller annat gryn
4 kycklingfiléer
salt och svartpeppar
1 msk smör eller margarin

Rucolakräm

65 g rucola
1 dl crème fraiche
1 1/2 dl riven ost
2 msk mjölk
peppar

Primörsallad

150 g sockerärtor
ca 150 g kålrabbi
1/2 påse salladslök
2 msk olivolja

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett, crème fraiche och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre). Byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Uteslut osten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2359 KJ / 564 kCal
Fett 27.2 g
Kolhydrater 32.8 g
Protein 41.5 g
Läs mer om näringsvärden