Primörsallad med lax och nobisdressing
Ta tillvara säsongens krispiga och härliga primörer. Här serveras de tillsammans med varmrökt lax och en len och krämig nobisdressing. En perfekt rätt att servera vid sommarens alla festligheter.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022
Ingredienser
4 portioner
Nobisdressing
2 ägg
1 msk rödvinsvinäger
2 msk dijonsenap
3 dl rapsolja
1 dl gräddfil
1 dl finskuren gräslök
1 knippe morötter (à ca 400 g)
1 knippe rädisor (à ca 200 g)
200 g röd knipplök
400 g små färskpotatis
150 g sockerärtor
2 msk olivolja
2 msk färskpressad citronjuice
1 tsk flingsalt
ca 350 g varmrökt lax
1 krm svartpeppar
1 kruka färsk, plockad dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4486 KJ / 1071 kCal
Fett94 g
Salt3.31 g
Kolhydrater29 g
Protein28 g
Kommentarer
Väldigt väldigt gott. Och snabbt lagat. Dock lite dyra ingredienser. Man kan skippa knipplöken.
Lisa
2022-07-24Hur många personer är receptet beräknat att räcka till? I Buffetidningen står det 6 pers å här/på nätet 4pers...
Elaine
2022-07-12Hej Elaine! Rätten räcker till 4-6 portioner. 4 om du äter den som en sallad till lunch/middag men 6 portioner om du serverar den som en del i en buffé. I tidningen är receptet en del av ett midsommarreportage med flera rätter som kan serveras i en midsommarbuffé och därför antal 6 portioner i tidningen. 😊 Hoppas att du tycker om salladen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-07-18