Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Primörrödbetor

Ett tillbehör som du sent kommer att glömma är de här primörrödbetorna med underbart välsmakande örtsmör. Enkelt att tillaga och rödbetorna passar ypperligt till nygrillat kött.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär av blasten ett par cm från rödbetan och behåll rotspetsen. Skölj av jorden.
  2. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten på samma sätt som potatis. Slå av vattnet och låt rödbetorna ånga av.
  3. Örtsmör: Gör under tiden örtsmöret, enklast i matberedare. Mixa smöret mjukt och fluffigt tillsammans med örterna, salta om så behövs.
  4. Skala rödbetorna och servera dem varma med smöret till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 knippen små rödbetor
Örtsmör
  • 75 g smör
  • 4 msk finhackade färska örtkryddor t ex citronmeliss, mynta, dragon, persilja
  • salt
Lägg till i inköpslistan