Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Primörgryta

Gör en smakrik gryta med mumsiga primörer som serveras tillsammans med krämig sås med smak av citron och persilja. Låt purjolök, morötter och blomkål puttra innan du lägger i de söta sockerärterna i primörgrytan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, ansa och skär purjolöken i ca 3 cm breda bitar. Skala eller skrapa och skär morötterna i skivor på snedden. Skölj och bryt blomkålen i buketter. Lägg purjo, morötter och blomkål i en gryta. Häll över buljongen. Låt puttra under lock ca 5 min.
  2. Skölj och snoppa sockerärterna om färska används. Lägg sockerärterna i grytan och puttra ytterligare ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
  3. Sås: Rör ihop ingredienserna till såsen. Servera grytan med såsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 purjolök
  • 2 morötter eller knippmorötter (2 morötter motsvarar 1/2 knippa färska, späda morötter)
  • 1 litet blomkålshuvud (à ca 300 g)
  • 3 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 200 g färska eller djupfrysta sockerärtor
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Sås
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1/2 dl hackad persilja
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?