Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Äpple- och blomkålssallad i yoghurt

Ett lättlagat, snabbt och roligt recept på sallad med äpplen och blomkål i yoghurt. Blanda äpplena och blomkålen tillsammans med yoghurten och sedan är salladen färdig att avnjutas!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och plocka huvud lollo rosso och huvud romansallad. Kärna ur och tärna rött äpple.
  2. Skär bort stammen från blomkålshuvud och skiva det tunt.
  3. Blanda naturell yoghurt med konc äppeljuice, salt och peppar.
  4. Blanda samman sallad, äpple och kål med yoghurtdressingen. Smaka ev av med mer salt och peppar.

Tips

Passar till: Vitlöksstekt eller vitlöksspäckad lammstek.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 lollo rossosalladshuvud
  • 1/2 romansalladshuvud
  • 1 rött äpple
  • 1/2 litet blomkålshuvud
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 2 1/2 msk konc äppeljuice
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?