Primörbetor, getyoghurt och smulat isterband

Betyg 4.1 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Primörbetor, getyoghurt och smulat isterband

Rödbetor och getost är en smakmässig fullträff! Här kokas späda rödbetor mjuka medan färggranna gul- och polkabetor hyvlas tunt och marineras kort i vinäger och olja. Ljuvligt gott tillsammans med getostdressing och saltsyrligt isterband. Enkelt, men raffinerat.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014

Primörbetor, getyoghurt och smulat isterband

Ingredienser

4 portioner
2 knippen färska rödbetor (à ca 400 g)
300 g små färskpotatisar
2 msk rapsolja
1 polkabeta + 1 gulbeta ( kan ersättas av rödbetor)
1 msk äppelcidervinäger
2 msk kallpressad rapsolja
2 isterband (à ca 300 g)
2 dl matyoghurt (10 %)
200 g getost av chèvretyp
ev röd ängssyra och blad av ramslök till garnering
salt

Gör så här

00:30:00
00:30:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3440 KJ / 822 kCal
Fett6 g
Salt4 g
Kolhydrater42 g
Protein31 g

Testa liknande recept

  • Isterband med stuvad potatis
    Betyg 4.3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Isterbandspudding
    Betyg 3.3 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Isterband special med kapris
    Betyg 3.4 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad