Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kräftcocktail med ädelostsnittar

Kräftcocktail med ädelostsnittar är en mycket läcker och välsmakande förrätt. Kräftstjärtar, sparris och sockerärtor är krispigt och ljuvligt tillsammans. Bröd med ädelost serverar du till.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av spadet från kräftstjärtarna.
  2. Ansa sockerärterna och sparrisen och skär dem i bitar. Koka dem 1 - 2 minuter. Spola dem kalla.
  3. Skölj och skär tomaten i tärningar. Blanda allt med crème fraiche. Hacka dillen, spara lite till garneringen, blanda ner resten i kräftröran. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Skölj romansalladen och torka salladsbladen torra. Lägg bladen på ett fat och toppa med kräftsalladen. Skär citronen i klyftor och garnera med dem och dillen.
  5. Riv ädelosten och blanda den med färskost. Bred osten på brödet och servera till.

För alla

Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g)
  • 75 g sockerärtor
  • 8 gröna sparrisar
  • 1 tomat
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 kruka dill
  • salt och peppar
  • 1 romansallad
  • 1 citron
  • 50 g ädelost
  • 1/2 dl naturell färskost
  • kavring
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?