Pretzel är de berömda kringlorna som serveras på oktoberfesten i München. De salta vetekringlorna kokas först för att sedan gräddas i ugn. Kringlorna passar utmärkt till en skummande sejdel öl och en charktallrik.
Innehåller gluten. Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: pensla med mjölk, fil eller vatten istället för ägg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Om man vill få till den äkta Laugenbrezel-ytan ska man inte doppa kringlorna i kokande vatten utan man doppar dem istället i en treprocentig natriumhydroxidlösning (lut) i ca 30 sekunder. Det kan ju låta konstigt att använda natriumhydroxid (NaOH) till matlagning men t ex salta pinnar görs på samma sätt. Sedan skippar man äggen och använder bara grovkornigt salt till garnering.
Frithjof
2022-09-19Jästen är det en 50 g? Eller är det in tesked Är inte så van att baka
Lars
2021-10-13Hej Lars! Det ska vara 1 tesked jäst, eller om du har en hushållsvåg så ska du väga 5 g jäst för detta recept. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-10-14Går det att frysa dem?
Stina
2021-09-06Hej Stina! Ja, det går bra att frysa in pretzels. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-09-07