Pretzel

Pretzel är de berömda kringlorna som serveras på oktoberfesten i München. De salta vetekringlorna kokas först för att sedan gräddas i ugn. Kringlorna passar utmärkt till en skummande sejdel öl och en charktallrik.

Gör så här
00:10:00
01:00:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi316 KJ / 76 kCal
Fett2 g
Salt1 g
Kolhydrater12 g
Protein2 g
Kommentarer
Hej ! Det receptet är för 18 st om man vill backa 6 eller 9 st hur blir det ?
Elham
2025-05-04Om man vill få till den äkta Laugenbrezel-ytan ska man inte doppa kringlorna i kokande vatten utan man doppar dem istället i en treprocentig natriumhydroxidlösning (lut) i ca 30 sekunder. Det kan ju låta konstigt att använda natriumhydroxid (NaOH) till matlagning men t ex salta pinnar görs på samma sätt. Sedan skippar man äggen och använder bara grovkornigt salt till garnering.
Frithjof
2022-09-19Jästen är det en 50 g? Eller är det in tesked Är inte så van att baka
Lars
2021-10-13Hej Lars! Det ska vara 1 tesked jäst, eller om du har en hushållsvåg så ska du väga 5 g jäst för detta recept. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
ICA-köket
2021-10-14