Äggfocaccia

7
0
Äggfocaccia

Focaccia med ägg är både lite överraskande och festligt. När focaccian ligger på plåten gör du gropar i degen och knäcker ner äggen i. Toppa också brödet med färsk rosmarin och flingsalt och innan du gräddar den. Pensla äggfocaccian med olivolja med vitlök och persilja när den är färdiggräddad.

Skriv ut
Äggfocaccia

Ingredienser

ca 20 bitar

Deg

25 g
färsk jäst
5 dl
ljummet vatten (37°C)
1 tsk
salt
1 msk
olivolja
ca 9 dl
vetemjöl special (9 dl motsvarar ca 540 g)

Topping

2 msk
färsk hackad rosmarin
1/2 msk
matolja
6
ägg
2 msk
olivolja
2 tsk
flingsalt

Persiljeolja

1
kruka persilja
1
vitlöksklyfta
4 msk
olivolja

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per bit på brödets torrvikt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 683 KJ / 163 kCal
Fett 7 g
Salt 1 g
Kolhydrater 20 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept