Kantarellfocaccia
En focaccia kan man göra på många olika sätt. Här är ett mycket gott focacciarecept på det platta brödet med kantareller, lök och prästost i degen. Det varma brödet penslas med timjanolja direkt när den kommer ut ur ugnen och passar perfekt som tillbehör till soppa eller till sensommarens kräftfest.
Ingredienser
ca 30 bitar
1 gul lök
300 g färska kantareller
1 kruka timjan
2 msk smör
salt
peppar
25 g färsk jäst
5 dl kallt vatten
2 msk olivolja
2 dl riven prästost (2 dl motsvarar ca 100 g)
2 tsk salt
ca 11 dl vetemjöl (11 dl motsvarar ca 660 g)
olivolja till bakplåtspapper och händer
1 dl riven prästost (1 dl motsvarar ca 50 g)
flingsalt
1/2 dl olivolja
Till servering
färskost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat på torrvikten av brödet och per bit utan färskost till servering.
Energi538 KJ / 129 kCal
Fett5 g
Salt0.61 g
Kolhydrater17 g
Protein3 g
Kommentarer
Ska det vara häst i?
Erik
2023-06-07Hej Erik! Undrar om det blev stavfel och du menar jäst...? Det ska vara 25 g jäst i degen. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-09Är det gott att äta även om man bakar brödet på eftermiddagen och det är kallt sen till kräftorna? Eller bör det vara varmt/ljummet?
Lena
2021-08-25Hej Lena! Det är gott både ljummet och kallt. Hoppas det smakar! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2021-08-26stämmer mängden av allt för har fått ha brödet inne mer än 25 min och det är fortfarande degit =/
Anneli
2020-09-09Hej Anneli! Ja, mängderna stämmer. Svårt att veta varför brödet var degigt efter mer än 25 min i ugnen men alla ugnar är ju olika... Brödet kanske behöver lite längre tid i just din ugn... Men hoppas att det blev en god focaccia! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-09-09