Kantarellfocaccia

2
2
Kantarellfocaccia

En focaccia kan man göra på många olika sätt. Här är ett mycket gott focacciarecept på det platta brödet med kantareller, lök och prästost i degen. Det varma brödet penslas med timjanolja direkt när den kommer ut ur ugnen och passar perfekt som tillbehör till soppa eller till sensommarens kräftfest.

Skriv ut
Kantarellfocaccia

Ingredienser

ca 30 bitar
1
gul lök
300 g
färska kantarell
1
kruka timjan
2 msk
smör
-
salt
-
peppar
25 g
färsk jäst
5 dl
kallt vatten
2 msk
olivolja
2 dl
riven prästost (2 dl motsvarar ca 100 g)
2 tsk
salt
ca 11 dl
vetemjöl (11 dl motsvarar ca 660 g)
-
olivolja till bakplåtspapper och händer
1 dl
riven prästost (1 dl motsvarar ca 50 g)
-
flingsalt
1/2 dl
olivolja

Till servering

färskost

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, ost och färskost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsvärdet är beräknat på torrvikten av brödet och per bit utan färskost till servering.



Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Anneli

2020-09-09

stämmer mängden av allt för har fått ha brödet inne mer än 25 min och det är fortfarande degit =/

Redaktionen ICAse

2020-09-09

Hej Anneli! Ja, mängderna stämmer. Svårt att veta varför brödet var degigt efter mer än 25 min i ugnen men alla ugnar är ju olika... Brödet kanske behöver lite längre tid i just din ugn... Men hoppas att det blev en god focaccia! Hälsningar Elina

Gunilla

2020-08-06

Det fanns ingen häst bland ingredienserna

Redaktionen ICAse

2020-08-07

Hej Gunilla! Jästen hade tyvärr fallit bort men nu finns den med på ingredienslistan! Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 538 KJ / 129 kCal
Fett 5 g
Salt 0.61 g
Kolhydrater 17 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept