En focaccia kan man göra på många olika sätt. Här är ett mycket gott focacciarecept på det platta brödet med kantareller, lök och prästost i degen. Det varma brödet penslas med timjanolja direkt när den kommer ut ur ugnen och passar perfekt som tillbehör till soppa eller till sensommarens kräftfest.
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, ost och färskost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat på torrvikten av brödet och per bit utan färskost till servering.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Är det gott att äta även om man bakar brödet på eftermiddagen och det är kallt sen till kräftorna? Eller bör det vara varmt/ljummet?
Lena
2021-08-25Hej Lena! Det är gott både ljummet och kallt. Hoppas det smakar! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2021-08-26stämmer mängden av allt för har fått ha brödet inne mer än 25 min och det är fortfarande degit =/
Anneli
2020-09-09Hej Anneli! Ja, mängderna stämmer. Svårt att veta varför brödet var degigt efter mer än 25 min i ugnen men alla ugnar är ju olika... Brödet kanske behöver lite längre tid i just din ugn... Men hoppas att det blev en god focaccia! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-09-09Det fanns ingen häst bland ingredienserna
Gunilla
2020-08-06Hej Gunilla! Jästen hade tyvärr fallit bort men nu finns den med på ingredienslistan! Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-08-07