En focaccia kan man göra på många olika sätt. Här är ett mycket gott focacciarecept på det platta brödet med kantareller, lök och prästost i degen. Det varma brödet penslas med timjanolja direkt när den kommer ut ur ugnen och passar perfekt som tillbehör till soppa eller till sensommarens kräftfest.
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, ost och färskost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat på torrvikten av brödet och per bit utan färskost till servering.
Kommentarer
Anneli
9/9/2020stämmer mängden av allt för har fått ha brödet inne mer än 25 min och det är fortfarande degit =/
Redaktionen ICAse
9/9/2020Hej Anneli! Ja, mängderna stämmer. Svårt att veta varför brödet var degigt efter mer än 25 min i ugnen men alla ugnar är ju olika... Brödet kanske behöver lite längre tid i just din ugn... Men hoppas att det blev en god focaccia! Hälsningar Elina
Gunilla
8/6/2020Det fanns ingen häst bland ingredienserna
Redaktionen ICAse
8/7/2020Hej Gunilla! Jästen hade tyvärr fallit bort men nu finns den med på ingredienslistan! Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina