Kantarellfocaccia

Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
4
Kantarellfocaccia

En focaccia kan man göra på många olika sätt. Här är ett mycket gott focacciarecept på det platta brödet med kantareller, lök och prästost i degen. Det varma brödet penslas med timjanolja direkt när den kommer ut ur ugnen och passar perfekt som tillbehör till soppa eller till sensommarens kräftfest.

Kantarellfocaccia

Ingredienser

ca 30 bitar
1   gul lök
300 g  färska kantareller
1   kruka timjan
2 msk  smör
salt
peppar
25 g  färsk jäst
5 dl  kallt vatten
2 msk  olivolja
2 dl  riven prästost (2 dl motsvarar ca 100 g)
2 tsk  salt
ca 11 dl  vetemjöl (11 dl motsvarar ca 660 g)
olivolja till bakplåtspapper och händer
1 dl  riven prästost (1 dl motsvarar ca 50 g)
flingsalt
1/2 dl  olivolja

Till servering

färskost

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, ost och färskost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsvärdet är beräknat på torrvikten av brödet och per bit utan färskost till servering.



Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Ska det vara häst i?

Erik

2023-06-07

Hej Erik! Undrar om det blev stavfel och du menar jäst...? Det ska vara 25 g jäst i degen. Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-06-09

Är det gott att äta även om man bakar brödet på eftermiddagen och det är kallt sen till kräftorna? Eller bör det vara varmt/ljummet?

Lena

2021-08-25

Hej Lena! Det är gott både ljummet och kallt. Hoppas det smakar! Hälsningar Michelle

Redaktionen

2021-08-26

stämmer mängden av allt för har fått ha brödet inne mer än 25 min och det är fortfarande degit =/

Anneli

2020-09-09

Hej Anneli! Ja, mängderna stämmer. Svårt att veta varför brödet var degigt efter mer än 25 min i ugnen men alla ugnar är ju olika... Brödet kanske behöver lite längre tid i just din ugn... Men hoppas att det blev en god focaccia! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-09-09

Näringsvärde per portion

Energi538 KJ / 129 kCal
Fett5 g
Salt0.61 g
Kolhydrater17 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Focaccia i långpanna med dill och prästost
Betyg 4.4 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalljäst focaccia
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Focaccia med ramslök
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vispat kantarellsmör
Betyg 3.1 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tunnbrödschips med Västerbottensost
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Toast med kantareller och balsamvinäger
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga