Prästostsnurror med fikon

Betyg 4.6 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Prästostsnurror med fikon

Krispiga ostsnurror måste vara glöggfestens bästa tilltugg. Snabba att göra och enkla att variera. Här får prästost samsas med både fikon och mandlar vilket ger snurrorna en klassisk julsmak. Men smördegen kan även fyllas med andra ostar som t ex brie, chèvre eller varför inte riven Folkeost?

Prästostsnurror med fikon

Ingredienser

15 st
50 g skalad mandel
200 g torkade fikon
250 g färsk kyld smördeg
2 dl riven prästost
1 äggula

Gör så här

00:08:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Hej. Kan man frysa snittarna ? Lisbeth Nådell

    Lisbet

  • Om man tar färska fikon, mängd ? eller blir det för fuktigt?

    Elisabeth

    Hej Elisabeth! Du har rätt, blir för fuktigt med färska så bäst med torra. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

Näringsvärde per st

Energi623 KJ / 149 kCal
Fett8 g
Salt0.06 g
Kolhydrater14 g
Protein3.6 g

Testa liknande recept

  • Fikonflarn med ädelost
    Betyg 5 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Prästostsnurror med hasselnötter
    Betyg 4.4 av 5.93 personer har röstat
    Receptet har 20 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kycklingrullader
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Griljera kycklingjulskinka
    Betyg 3.1 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Enkel västerbottenpaj med smördeg
    Betyg 4.5 av 5.111 personer har röstat
    Receptet har 20 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad