Prästostsnurra med najadlax och citronkräm

Betyg 3.8 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Prästostsnurra med najadlax och citronkräm

Prästostsnurror med najadlax blir en fin plockrätt till midsommarbordet. Smördegen fylls med prästost och kryddor, rullas ihop och gräddas. Därefter toppas snurrorna med citrondoftande smetana och lax. Garnera gärna med krasse. Lyxigt men enkelt!

Prästostsnurra med najadlax och citronkräm

Ingredienser

8 portioner
1 tsk torkat dillfrö
1/2 tsk torkat fänkålsfrö
250 g färsk, kyld smördeg
2 dl fint riven prästost
1 äggula
1 citron
2 dl smetana
salt
svartpeppar
250 g najadlax

Till garnering

ärtskott eller kryddkrasse

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Så gott det här!!

    Jan

Näringsvärde per portion

Energi1371 KJ / 328 kCal
Fett26.7 g
Salt0.8 g
Kolhydrater11.1 g
Protein11 g

Testa liknande recept

  • Färskost med gräslök och najadlax
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Fänkål och dill rub
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Tunnbrödsquesadilla med prästost
    Betyg 4.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad