UNDER 30 MIN | Enkel

Tunnbrödsquesadilla med prästost

Svenska smaker möter mexikansk grillmacka i den här tunnbrödsquesadillan. En vällagrad prästost som får smälta ner i ett tunnbröd blir snabblagat tilltugg till festen eller fredagsmyset. Så enkelt att göra på grillen eller i stekpannan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär gräslöken tunt. Riv osten.
  2. Lägg ut brödet och strö över gräslöken och osten på ena halvan av brödet, krydda med peppar och salt.
  3. Vik och tryck ihop bröden.
  4. Stek dem i omgångar i oljan i en stekpanna på båda sidor tills osten smälter.
  5. Skär i bitar och servera.

För alla

Fri från laktos och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: ersätt tunnbrödet med glutenfri tortillawrap.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 20 g gräslök
  • 150 g lagrad prästost
  • 4 mjuka tunnbröd (gärna runda)
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk olja

Näringsvärde
Per portion

Energi 861 kJ / 206 kCal