Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Tunnbrödsquesadilla med prästost

Svenska smaker möter mexikansk grillmacka i den här tunnbrödsquesadillan. En vällagrad prästost som får smälta ner i ett tunnbröd blir snabblagat tilltugg till festen eller fredagsmyset. Så enkelt att göra på grillen eller i stekpannan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär gräslöken tunt. Riv osten.
  2. Lägg ut brödet och strö över gräslöken och osten på ena halvan av brödet, krydda med peppar och salt.
  3. Vik och tryck ihop bröden.
  4. Stek dem i omgångar i oljan i en stekpanna på båda sidor tills osten smälter.
  5. Skär i bitar och servera.

För alla

Fri från laktos och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: ersätt tunnbrödet med glutenfri tortillawrap.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 20 g gräslök
  • 150 g lagrad prästost
  • 4 mjuka tunnbröd (gärna runda)
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 861 kJ / 206 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer