Prästost- och rotfruktsgratinerad lax med oliv och rosmarinfräst kål

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
0
Prästost- och rotfruktsgratinerad lax med oliv och rosmarinfräst kål

Ett matigt och smakrikt recept på prästost- och rotfruktsgratinerad lax med oliv och rosmarinfräst kål. Du gör det av bland annat blomkål, broccoli, palsternacka, crème fraiche, citron, vitlök och kalamataoliver. Underbart gott!

Prästost- och rotfruktsgratinerad lax med oliv och rosmarinfräst kål

Ingredienser

4 portioner
350 g blomkål
300 g broccoli
200 g rotselleri
1 morot
1 palsternacka
1 dl mild rapsolja
150 g riven lagrad ost ex prästost
2 dl crème fraiche
salt
svartpeppar
4 laxfiléer à 150 g
1 citron
2 klyftor vitlök
12 kalamataoliver
1 kvist rosmarin
1 kruka dill
1 kruka persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Under 60 min att tillaga
Rostade grönsaker med spiskummin och sesamfrön
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad blomkål med gräslökspesto och hasselnötter
Betyg 4.7 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bakad blomkål med hummus
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Parmesanrostad blomkål
Betyg 4.6 av 5.
155 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostade rosmarinlökar
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga