Prästost- och rotfruktsgratinerad lax med oliv och rosmarinfräst kål
![Prästost- och rotfruktsgratinerad lax med oliv och rosmarinfräst kål](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ett matigt och smakrikt recept på prästost- och rotfruktsgratinerad lax med oliv och rosmarinfräst kål. Du gör det av bland annat blomkål, broccoli, palsternacka, crème fraiche, citron, vitlök och kalamataoliver. Underbart gott!
![Prästost- och rotfruktsgratinerad lax med oliv och rosmarinfräst kål](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
350 g blomkål
300 g broccoli
200 g rotselleri
1 morot
1 palsternacka
1 dl mild rapsolja
150 g riven lagrad ost ex prästost
2 dl crème fraiche
salt
svartpeppar
4 laxfiléer à 150 g
1 citron
2 klyftor vitlök
12 kalamataoliver
1 kvist rosmarin
1 kruka dill
1 kruka persilja
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri ost.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri ost.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer