Prästost- och rotfruktsgratinerad lax med oliv och rosmarinfräst kål

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
0
Prästost- och rotfruktsgratinerad lax med oliv och rosmarinfräst kål

Ett matigt och smakrikt recept på prästost- och rotfruktsgratinerad lax med oliv och rosmarinfräst kål. Du gör det av bland annat blomkål, broccoli, palsternacka, crème fraiche, citron, vitlök och kalamataoliver. Underbart gott!

Prästost- och rotfruktsgratinerad lax med oliv och rosmarinfräst kål

Ingredienser

4 portioner
350 g  blomkål
300 g  broccoli
200 g  rotselleri
1   morot
1   palsternacka
1 dl  mild rapsolja
150 g  riven lagrad ost ex prästost
2 dl  crème fraiche
salt
svartpeppar
4   laxfiléer à 150 g
1   citron
2   klyftor vitlök
12   kalamataoliver
1   kvist rosmarin
1   kruka dill
1   kruka persilja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri ost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Rostade rosmarinlökar 
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Grillad blomkål med gräslökspesto och hasselnötter
Betyg 4.7 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostade grönsaker med spiskummin och sesamfrön
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bakad blomkål med hummus
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Helgrillad kyckling med päron och palsternacka
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga