Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kolgrillad lammstek med finskurna grönsaker smaksatta med honung

En riktigt god och härlig kötträtt. Kolgrilla lammstek och servera sedan tillsammans med fräscha, krispiga grönsaker smaksatta med honung. Himmelskt gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Krydda lammsteken med salt och peppar.
  2. Lägg på grillen och grillas till önskvärd kärntemperatur.
  3. Honungsgrönsaker: Koka morot, rädisa och palsternacka eller andra favoritgrönsaker till önskvärt motstånd i saltat vatten. Häll av vattnet och tillsätt honung och valfria örter i kastrull tillsammans med grönsakerna. Håll varma.
  4. Ansa, skiva och stek svampen i en stekpanna, smaksätt med tryffelolja, salt och peppar. Håll varm.
  5. Mixa blomkålen till slät puré och tillsätt crème fraiche, salt och peppar i en kastrull och håll varm tills servering.
  6. Servera allt varmt tillsammans med god lammfond som kryddats med kallpressad rapsolja samt vitlök.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g fin lammstek
  • 2 msk skalad finskuren morot
  • 2 msk finskuren rädisa
Honungsgrönsaker
  • 2 msk skalad finskuren palsternacka
  • 1 msk flytande honung
  • 50 g champinjoner
  • 50 g karljohanssvamp
  • 1 tsk tryffelolja
  • ca 300 g kokt blomkål
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 1 dl sky från lamm
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 1 finskuren vitlök
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?