Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rostade rosmarinlökar 

Färsklök, rödlök och vitlök bakas mjuka i ugn tillsammans med olivolja och repad rosmarin. Ett roligt och lite annorlunda sätt att servera lök på. Strö över kalamataoliver och använd som tillbehör på en grön buffé.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och dela lökarna i bitar. Lägg dem i en ugnssäker form. Strö över repad rosmarin.
  3. Ringla över oljan och krydda med salt och peppar. Ugnsbaka 20-30 minuter tills lökarna mjuknat. Strö över oliverna.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 knippe färsk lök
  • 3 rödlökar
  • 4 färska vitlökar
  • 2 rosmarinkvistar
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl kalamataoliver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 741 kJ / 177 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept