Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kantarellpesto

En annorlunda pesto som snabbt kommer att bli en favorit. Du mixar ihop ost och pinjenötter med basilika och kantareller och blandar röran med intensiv olivolja. Läckert, smakrikt och alldeles underbart!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek kantareller i olja i panna. Låt svalna.
  2. Mixa ost med rostade nötter, solrosolja, salt och peppar. Häll i kantarellerna och basilika. Mixa hastigt, det ska vara lite små bitar av svamp.
  3. Fördela röran i väl rengjorda burkar. Fyll på med olja så det täcker. Ställ i kyl.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 8 dl färska kantareller
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 2 dl nötter (pinjenötter, hasselnötter eller mandel)
  • 2 dl solrosolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1/2 kruka basilika
  • olja för att fylla på i burken så att det täcker
Lägg till i inköpslistan