Kokosrutor med blåbärsglasyr

11
6
Kokosrutor med blåbärsglasyr

Fluffig och saftig kokoskaka i botten och ett tjockt lager ljuvlig blåbärsglasyr i lila toner på toppen. Missa inte vårt recept på saftiga kokosrutor med blåbärsglasyr! En fröjd för mer än bara ögat.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021

Kokosrutor med blåbärsglasyr

Ingredienser

24 portioner
150 g smör
4 stora ägg
2 1/2 dl strösocker
400 g riven kokos
1 msk finrivet citronskal
2 tsk vaniljsocker
1 msk majsstärkelse

Glasyr

1 dl blåbärssylt
1 1/2 dl florsocker

För alla

Innehåller ägg. Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Anna

2021-06-05

Själva kakrecept enkelt att följa, lite knepigare att få till glasyren (er bild måste vara ”fotoshopad” med färgen …) För mig räckte 1 dl sylt bra att sprida ut över kakan, men det var svårare att få glasyren att räcka, fick blanda ut mer. MEN är det bättre att ställa in kakan med sylten på i kylen en stund så att sylten stelnar? Ska liksom glasyren hamna ovanpå sylten eller ska den (som det blev för mig) smetas in i sylten? Det känns mer som att man bara gör sylten extra söt än att det blir en kaka med glasyr, om ni förstår hur jag menar ….

Patrik

2021-05-25

Väldigt goda och saftiga, speciellt dagen efter. Men snålt med 1dl blåbär jag tog det dubbla och det räckte knappt för att täcka formen på 20x30cm. Väntar på svar om det går att frysa dem?

Redaktionen ICAse

2021-05-26

Hej Patrik! Roligt att du gillade kakan. Ja det går fint att frysa kokosrutorna men glasyren kan bli lite lösare när man tinar den. Hälsningar Ulrika.

Elisabeth

2021-05-22

Jättegott

Testa liknande recept

Mockarutor
Madeleinekaka
Enkel jorgubbstårta
Kärleksmums