Potatistortilla med rökt skinka, spenat och manchego | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Potatistortilla med rökt skinka, spenat och manchego

Potatistortilla med rökt skinka, spenat och manchego är en spanskinspirerad, välsmakande potatisomelett som passar lika bra till lunch som middag. Servera med rökt skinka och hyvlad spansk manchegoost och du har en komplett och läcker rätt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150˚C.
  2. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Skölj potatisen i kallt vatten och torka av den med hushållspapper. Skala och skiva lök och vitlök tunt.
  3. Stek potatisen, lök och vitlök i hälften av oljan i en stor stekpanna tills de mjuknat. Krydda med salt och peppar. Blanda ner spenaten.
  4. Vispa samman äggen med vatten, salt och peppar. Häll smeten i pannan. Sätt in den mitt i ugnen och stek tills äggsmeten börjar stelna ca 10 minuter. Låt tortillan försiktigt glida ner på en tallrik. Vänd tillbaka den i pannan och stek på andra sidan i resten av oljan 5-10 minuter.
  5. Stjälp upp tortillan på ett fat och skär den i bitar. Lägg på skinka och hyvlad manchego.

För alla

Rätten är fri från gluten och laktos men innehåller ägg.
Mjölkproteinfri: uteslut osten.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 potatisar (à 100 g)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 65 g färsk bladspenat
  • 6 ägg
  • 1 dl vatten
Garnering
  • rökt skinka
  • manchegoost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2106 kJ / 504 kCal