Potatisstomp med lax och dillsås

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
1
Potatisstomp med lax och dillsås

Du snor snabbt ihop den här läckra rätten med fluffig potatisstomp gjord på mandelpotatis, härlig lax som smälter i munnen och en krämig dillsås med krispiga sockerärtor.

Potatisstomp med lax och dillsås

Ingredienser

4 portioner
600 g laxfilé
800 g mandelpotatis
1 1/2 dl mjölk
1 msk smör eller margarin
salt
peppar
1 1/2 tsk majsstärkelse (Maizena)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 kruka dill
1 citron
150 g sockerärtor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Den färska dillen fastnade i vispen, nästa gång (för det blir det) kommer jag att använda torkad dill.

Svante

2010-02-08

Näringsvärde per portion

Energi2506 KJ / 599 kCal

Testa liknande recept

Stekt lax med potatissallad och romröra
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad lax med dill- & citronsmör
Betyg 3.5 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxfilé under salt täcke
Betyg 4.2 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt lax med dill- och senapssås
Betyg 2.9 av 5.
520 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad lax med potatissallad & örtcrème fraiche
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dill- och citronbakad lax med mos
Betyg 3.5 av 5.
95 personer har röstat
Under 45 min att tillaga