Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Potatisstomp med lax och dillsås

Du snor snabbt ihop den här läckra rätten med fluffig potatisstomp gjord på mandelpotatis, härlig lax som smälter i munnen och en krämig dillsås med krispiga sockerärtor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken om den är fryst.
  2. Sätt ugnen på 150°C.
  3. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Mosa potatisen med en sked och späd med varm mjölk och matfett. Smaka av med salt och pepper.
  4. Lägg laxen i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Sätt in formen mitt i ugnen i 15-20 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56°C.
  5. Vispa ner majsstärkelse i matlagningsgrädden, koka upp under omrörning. Skär dillen grovt och tillsätt i såsen. Smaka av med salt, peppar och några droppar citronsaft.
  6. Koka sockerärterna i saltat vatten i 1 minut.
  7. Servera fisken med potatisstomp, dillsås och sockerärter.

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och matgrädde samt laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölken mot havre-, soja- eller risersättning. Använd mjölkfritt matfett och havre- eller sojagräddersättning.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g laxfilé
  • 800 g mandelpotatis
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 1 1/2 tsk majsstärkelse (Maizena)
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 kruka dill
  • 1 citron
  • 150 g sockerärtor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2506 kJ / 599 kCal
Läs mer om näringsvärden