Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Sushirullar

Mumsiga sushirullar du enkelt lagar hemma, kan det bli bättre? Noriarken bres med mosad potatis, gräslök och kryddor innan de kyls. Toppa munsbitarna med rökt lax, laxrom och dillkvistar.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten med skalet på. Låt svalna något. Skala den och mosa tillsammans med smöret. Moset måste inte vara helt slätt.
  2. Tillsätt gräslöken och smaka av med salt och peppar.
  3. Fördela moset på arken och rulla ihop som sushirullar enligt anvisning på förpackningen. Lägg rullarna i kylen ca 2 timmar.
  4. Skär rullarna med vass kniv i 1 1/2 cm breda skivor. Skär laxen i mindre bitar och lägg ovanpå varje rulle. Toppa med laxrom och dillvippor.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 500 g mandelpotatis
  • 50 g smör
  • 1 dl finskuren gräslök
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm peppar
  • 2 noriark (sjögräs)
  • 100 g rökt laxfilé i skivor
  • laxrom och dillvippor till garnering
Lägg till i inköpslistan