Dill- och citronbakad lax med mos

Betyg 3.5 av 5.
95 personer har röstat
1
Dill- och citronbakad lax med mos

Utsökt recept där smaskig dill- och citronkräm breds på laxfiléer som sedan steks ljuvligt goda i ugnen. Servera den tilltalande laxen med fluffigt potatismos, krispiga sockerärter och syrliga citronklyftor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2014

Dill- och citronbakad lax med mos

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
20 g dill
1 citron
1 dl crème fraiche
salt
peppar
600 g laxfilé
150 g sockerärtor
2 dl mjölk
2 msk smör eller margarin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
95 personer har röstat

Kommentar

Mjuka fina smaker!

Petra

2020-02-02

Näringsvärde per portion

Energi2626 KJ / 629 kCal
Fett33.3 g
Kolhydrater43.1 g
Protein35.3 g

Testa liknande recept

Potatisstomp med lax och dillsås
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ljummen tomatsallad med sockerärtor och dilldressing
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad lax med dill- & citronsmör
Betyg 3.5 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt lax med dill- och senapssås
Betyg 2.9 av 5.
520 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad lax med potatissallad & örtcrème fraiche
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ljummen laxsallad med rödlöksvinägrett
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga