Dill- och citronbakad lax med mos

Betyg 3.5 av 5.
95 personer har röstat
1
Dill- och citronbakad lax med mos

Utsökt recept där smaskig dill- och citronkräm breds på laxfiléer som sedan steks ljuvligt goda i ugnen. Servera den tilltalande laxen med fluffigt potatismos, krispiga sockerärter och syrliga citronklyftor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2014

Dill- och citronbakad lax med mos

Ingredienser

4 portioner
900 g  fast potatis
20 g  dill
1   citron
1 dl  crème fraiche
salt och peppar
600 g  laxfilé
150 g  sockerärtor
2 dl  mjölk
2 msk  smör eller margarin

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd crème fraiche, mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre). Byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
95 personer har röstat

Kommentar

Mjuka fina smaker!

Petra

2020-02-02

Näringsvärde per portion

Energi2626 KJ / 629 kCal
Fett33.3 g
Kolhydrater43.1 g
Protein35.3 g

Testa liknande recept

Potatisstomp med lax och dillsås
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ljummen tomatsallad med sockerärtor och dilldressing
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt lax med dill- och senapssås
Betyg 2.9 av 5.
518 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad lax med dill- & citronsmör
Betyg 3.5 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad lax med potatissallad & örtcrème fraiche
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ljummen laxsallad med rödlöksvinägrett
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga