Dill- och citronbakad lax med mos
Utsökt recept där smaskig dill- och citronkräm breds på laxfiléer som sedan steks ljuvligt goda i ugnen. Servera den tilltalande laxen med fluffigt potatismos, krispiga sockerärter och syrliga citronklyftor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2014
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
20 g dill
1 citron
1 dl crème fraiche
salt och peppar
600 g laxfilé
150 g sockerärtor
2 dl mjölk
2 msk smör eller margarin
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd crème fraiche, mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre). Byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2626 KJ / 629 kCal
Fett33.3 g
Kolhydrater43.1 g
Protein35.3 g
Kommentar
Mjuka fina smaker!
Petra
2020-02-02