Potatissallad ”tonnato” med örtgrillad kyckling

Potatissallad ”tonnato” med örtgrillad kyckling är inspirerad av den klassiska italienska rätten, här blandas kokt potatis med tonnatosåsen. Potatissalladen serveras med grillad kyckling i en örtig dressing där bland annat basilika, timjan och vitlök ger smak – perfekt för sommarens grillkvällar eller buffébordet.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2025

Ingredienser
8 portioner
Potatissallad
1800 g små fasta potatisar
1 ägg (rumstempererat)
1 1/2 msk dijonsenap
1 1/2 msk vitvinsvinäger
2 1/2 dl neutral rapsolja (rumstemperad)
2 förp tonfisk i vatten (à 170 g)
1 förp kapris (à 100 g)
1/2 förp sardeller (à 80 g)
1 citron (finrivet skal och 3 msk citronjuice, för 8 port)
salt
svartpeppar
1 tsk rosépeppar
Kyckling
1 kg kycklingfilé
1 1/2 tsk salt
1 vitlöksklyfta
1 kruka timjan
1 kruka basilika
3 msk olivolja
1 förp rucola (à 65 g)
Gör så här
00:10:00
00:12:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2459 KJ / 588 kCal
Fett29 g
Salt3.1 g
Kolhydrater39 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer