Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Potatissallad med sparris och senapsdressing

En utomordentligt smaskig potatissallad som du kan bjuda på en solig sommardag. Sparris, morötter och salladslök sveps in i en syrlig gräddfilsdressing smaksatt med stingig dijonsenap, dill och gräslök.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka färskpotatisen och låt svalna.
  2. Skala och koka sparris (3 minuter) och morötter (5 minuter) var för sig i saltat vatten. Kyl av i iskallt vatten. Då behåller grönsakerna färgen bättre.
  3. Dela sparrisen och morötterna på längden. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Strimla salladslöken. Blanda med sparris och morötter.
  5. Hacka dillen grovt. Blanda med gräddfil, dijonsenap, skånsk senap, salt och svartpeppar.
  6. Halvera potatisarna. Vänd ner dem och grönsakerna i dressingen och lägg på ett stort fat.

För alla 

Fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein och laktos.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot laktosfritt alternativ eller mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 kg färskpotatis
  • 2 buntar grön sparris (à ca 250 g)
  • 2 knippen späda morötter (à ca 250 g)
  • 1 knippe salladslök
  • 1 dl hackad dill
  • 2 dl gräddfil
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk skånsk senap
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 572 kJ / 137 kCal
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer