Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Sallad med varmrökt lax

En frisk sommarsallad med varmrökt lax är denna som även fylls av vaxbönor och potatisar som ger stor matighet. Salladen serverar du med en dressing som fått smak av fransk senap, vilket passar ypperligt till laxen.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär laxen i mindre bitar. Skölj, ansa och dela vaxbönorna. Sjud dem i lättsaltat vatten några minuter tills de mjuknat. Låt bönorna rinna av och svalna.
  2. Skiva potatisen och skär tomaterna i bitar. Skala och skiva löken. Blanda alla salladsingredienser i en skål. Blanda dressingen och häll över. Vänd runt salladen vid servering.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g varmrökt lax
  • 250 g gula vaxbönor
  • 6 kokta färskpotatisar
  • 4 tomater
  • 1 - 1 1/2 gula lökar
  • ruccolasallad
  • 2 dl svarta oliver
Dressing
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk salladsolja
  • 2 msk vinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer