Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Potatissallad med sockerärter

Ett enkelt recept på potatissallad med sockerärter och smakrik dressing. Du gör salladen av bland annat potatis, rödlök, oliver och kapris. Servera med en fyllig dressing till grillat kött eller korv.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av.
  2. Dressing: Koka upp grönsaksbuljongen. Blanda ner de öviga ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda den varma potatisen med dressingen och låt svalna.
  4. Koka upp vatten med lite salt och koka sockerärterna ca 1 minut. Låt de rinna av. Skala och skiva löken. Låt oliver och kapris rinna av.
  5. Varva alla ingredienserna på ett fat.
  6. Servera potatissalladen till grillad korv eller kött.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven och buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg potatis
  • 150 g sockerärtor
  • 2 rödlökar
  • 20 oliver
  • 20 kapris (delikatesskapris)
  • bladpersilja
Dressing
  • 1 dl buljong (vatten och grönsaksbuljongtärning eller fond)
  • 1/2 msk dijonsenap
  • 1 msk vinäger
  • 3 msk olja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1272 kJ / 304 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer