Grillad tunnskivad pluma m tomat/ kapris vinägrette och grillad broccoli
Pluman sitter ovanpå kotletten, närmast karrén. Det är en mör och saftig detalj som gör sig väldigt bra på grillen – här serverar vi pluman just grillad, tillsammans med mandelspånstoppad broccoli och en fräsch tomat- och kaprisvinägrett.
Ingredienser
4 portioner
Pluma
700 g pluma
salt
peppar
Tomat- och kaprisvinägrett
1 silverlök
1 vitlöksklyfta
250 g körsbärstomater
2 msk kapris
1/2 dl olivolja
2 msk vinäger (gärna sherry)
1 kruka bladpersilja
1 kruka mynta
Broccoli
500 g broccoli
2 citroner
2 msk olivolja
1/2 dl rostade mandelspån
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2489 KJ / 594 kCal
Fett42 g
Salt1.15 g
Kolhydrater12 g
Protein39 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer