Grillad tunnskivad pluma m tomat/ kapris vinägrette och grillad broccoli

11
0
Grillad tunnskivad pluma m tomat/kapris vinägrette och grillad broccoli

Pluman sitter ovanpå kotletten, närmast karrén. Det är en mör och saftig detalj som gör sig väldigt bra på grillen – här serverar vi pluman just grillad, tillsammans med mandelspånstoppad broccoli och en fräsch tomat- och kaprisvinägrett.

Grillad tunnskivad pluma m tomat/kapris vinägrette och grillad broccoli

Ingredienser

4 portioner

Pluma

700 g pluma
salt och peppar

Tomat- och kaprisvinägrett

1 silverlök
1 vitlöksklyfta
250 g körsbärstomater
2 msk kapris
1/2 dl olivolja
2 msk vinäger (gärna sherry)
1 kruka bladpersilja
1 kruka mynta

Broccoli

500 g broccoli
2 citroner
2 msk olivolja
1/2 dl rostade mandelspån

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2489 KJ / 594 kCal
Fett 42 g
Salt 115 g
Kolhydrater 12 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden