Grillad tunnskivad pluma m tomat/ kapris vinägrette och grillad broccoli

Betyg 4.4 av 5.
11 personer har röstat
0
Grillad tunnskivad pluma m tomat/kapris vinägrette och grillad broccoli

Pluman sitter ovanpå kotletten, närmast karrén. Det är en mör och saftig detalj som gör sig väldigt bra på grillen – här serverar vi pluman just grillad, tillsammans med mandelspånstoppad broccoli och en fräsch tomat- och kaprisvinägrett.

Grillad tunnskivad pluma m tomat/kapris vinägrette och grillad broccoli

Ingredienser

4 portioner

Pluma

700 g  pluma
salt och peppar

Tomat- och kaprisvinägrett

1   silverlök
1   vitlöksklyfta
250 g  körsbärstomater
2 msk  kapris
1/2 dl  olivolja
2 msk  vinäger (gärna sherry)
1   kruka bladpersilja
1   kruka mynta

Broccoli

500 g  broccoli
2   citroner
2 msk  olivolja
1/2 dl  rostade mandelspån

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2489 KJ / 594 kCal
Fett42 g
Salt1.15 g
Kolhydrater12 g
Protein39 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Grillad lammstek med couscous, mandel och sockerärter
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Nachos på grillen
Betyg 3.1 av 5.
50 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillade lammkotletter med kryddiga pitasnibbar
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Paket med pimento de padrón, mandel och vitlök
Betyg 2.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chipotle- och muscovadoglaze
Betyg 3.3 av 5.
18 personer har röstat
Under 15 min att tillaga