Glacerat revben med fikonglaze och vattenmelonpickles

0
0
Glacerat revben med fikonglaze och vattenmelonpickles

Härligt glaserade revben som serveras med picklad vattenmelon. Kanske blir det här sommarens nya grillfavorit? Redan färdigrökta revben finns i köttdisken och underlättar tillagningen avsevärt eftersom du inte behöver röka köttet själv men ändå får det goda rökta smaken på köpet.

Skriv ut
Glacerat revben med fikonglaze och vattenmelonpickles

Ingredienser

4 portioner

Melon pickles

1/2 kg
vitt fruktkött av vattenmelon
1/2 l
socker
2 1/2 dl
äppelcidervinäger
4 - 6
kryddnejlikor
1
kanelstång
3 - 4 cm
bit tunnskivad ingefära

Revben

800 g
slow cooked revben (gärna alspånsrökt)
1
påse rub (à 40 g, valfri smak)

Fikonglaze

3 - 4 dl
buljong (från revbensförp. alt motsvarande mängd tärning och vatten)
5 - 6
torkade tärnade fikon
1 - 2 msk
vinäger
-
salt och peppar

Till servering

blandsallad

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
I övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild från Scan.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Testa liknande recept