Glacerat revben med fikonglaze och vattenmelonpickles

2
0
Glacerat revben med fikonglaze och vattenmelonpickles

Härligt glaserade revben som serveras med picklad vattenmelon. Kanske blir det här sommarens nya grillfavorit? Redan färdigrökta revben finns i köttdisken och underlättar tillagningen avsevärt eftersom du inte behöver röka köttet själv men ändå får det goda rökta smaken på köpet.

Glacerat revben med fikonglaze och vattenmelonpickles

Ingredienser

4 portioner

Melon pickles

1/2 kg vitt fruktkött av vattenmelon
1/2 l socker
2 1/2 dl äppelcidervinäger
4 - 6 kryddnejlikor
1 kanelstång
3 - 4 cm bit tunnskivad ingefära

Revben

800 g slow cooked revben (gärna alspånsrökt)
1 påse rub (à 40 g, valfri smak)

Fikonglaze

3 - 4 dl buljong (från revbensförp. alt motsvarande mängd tärning och vatten)
5 - 6 torkade tärnade fikon
1 - 2 msk vinäger
salt och peppar

Till servering

blandsallad

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
I övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild från Scan.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer