Glacerat revben med fikonglaze och vattenmelonpickles

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Glacerat revben med fikonglaze och vattenmelonpickles

Härligt glaserade revben som serveras med picklad vattenmelon. Kanske blir det här sommarens nya grillfavorit? Redan färdigrökta revben finns i köttdisken och underlättar tillagningen avsevärt eftersom du inte behöver röka köttet själv men ändå får det goda rökta smaken på köpet.

Glacerat revben med fikonglaze och vattenmelonpickles

Ingredienser

4 portioner

Melon pickles

1/2 kg vitt fruktkött av vattenmelon
1/2 l socker
2 1/2 dl äppelcidervinäger
4 - 6 kryddnejlikor
1 kanelstång
3 - 4 cm bit tunnskivad ingefära

Revben

800 g slow cooked revben (gärna alspånsrökt)
1 påse rub (à 40 g, valfri smak)

Fikonglaze

3 - 4 dl buljong (från revbensförp. alt motsvarande mängd tärning och vatten)
5 - 6 torkade tärnade fikon
1 - 2 msk vinäger
salt
peppar

Till servering

blandsallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

BBQ Ribs med sweet Carolina Gold sås
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saftiga revbensspjäll
Betyg 2.4 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillade revben med egen bbq-sås
Betyg 3.7 av 5.
26 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Soja- och ingefärsglaserade revben med rabarbercoleslaw
Betyg 3.4 av 5.
130 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ribs med cola-glaze
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillrökta BBQ-ribs
Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga