Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Glacerat revben med fikonglaze och vattenmelonpickles

Härligt glaserade revben som serveras med picklad vattenmelon. Kanske blir det här sommarens nya grillfavorit? Redan färdigrökta revben finns i köttdisken och underlättar tillagningen avsevärt eftersom du inte behöver röka köttet själv men ändå får det goda rökta smaken på köpet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Melonpickles: Skär bitar 3x3 cm av det vita fruktköttet utan det gröna skalet (lite av det röda fruktköttet kan vara med). Lägg bitarna i burkar. Koka upp socker, vinäger, nejlikor, kanel och ingefära. När sockret lösts upp, slå den varma lagen över fruktköttet, sätt på lock och låt svalna.
  2. Revben: Ta revbenen ur förpackningen och lägg det på en plåt. Strö gärna över en favorit-rub, låt dra i 30 minuter. 
  3. Glaze: Koka upp buljongen och lägg i fikon, låt dra i 5 minuter.
  4. Mixa sen ihop buljongen med fikon, vinäger och krydda med salt och peppar.
  5. Revben: Pensla glazen på revbenen innan de läggs på grillen. Grilla hela revbenet runt om för att få fin färg. Lägg på indirekt värme för att genomvärma i ca 15 minuter. Pensla revbenen med glaze då och då under hela grilltiden för att höja smaken ytterligare och ge köttet en fin färg.
  6. Till servering: Servera revbenen med melonpickles och en blandsallad.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
I övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild från Scan.

Ingredienser

Portioner: 4
Melon pickles
  • 1/2 kg vitt fruktkött av vattenmelon
  • 1/2 l socker
  • 2 1/2 dl äppelcidervinäger
  • 6 kryddnejlikor
  • 1 kanelstång
  • 4 cm bit tunnskivad ingefära
Revben
  • 800 g slow cooked revben (gärna alspånsrökt)
  • 1 påse rub (à 40 g, valfri smak)
Fikonglaze
  • 4 dl buljong (från revbensförp. alt motsvarande mängd tärning och vatten)
  • 6 torkade tärnade fikon
  • 2 msk vinäger
  • salt och peppar
Till servering
  • blandsallad
Lägg till i inköpslistan