Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Memphis style ribs med grillad potatissallad och coleslaw med valnötter

(43)
1-4 TIM | Avancerad
Kommentarer
Spara
Börja laga

Memphis style ribs med grillad potatissallad och coleslaw med valnötter är en fantastiskt smarrig grillmeny, där välsmakande ribs serveras med fräsch, krämig potatissallad och spännande variant på krispig coleslaw. Receptet är skapat av Grillguiden.se som också utnämndes till Årets Grillmästare 2013 här på ICA.se!

Ingredienser

Portioner: 4
Memphis style rib rub
  • 2 msk farinsocker
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 msk salt
  • 1 msk vitlökspulver
  • 2 tsk malen svartpeppar
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk lökpulver
  • 2 tsk torkad rosmarin fint smulad
  • 2 tunna revbensspjäll
Memphis style moppsås
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 2 dl vatten
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk salt
Grillad potatissallad med bacon
  • 750 g färskpotatisar
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 dl majonnäs
  • 1/2 dl färsk persilja finklippt
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1/2 förpackning (à 140 g) bacon knaperstekt och smulat
Coleslaw med valnötter
  • 400 g vitkål strimlad
  • 1/2 liten rödlök skalad och fint hackad
  • 1/2 rött äpple skalat, urkärnat och rivet
  • 1/2 grönt äpple skalat, urkärnat och rivet
  • 1/2 dl valnötter hackade
  • 1/2 msk olivolja
  • 1/2 dl äppelcidervinäger
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk senap (gärna amerikansk)
  • salt och peppar
  • 1/2 dl ädelost smulad
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Förberedelser - Memphis style ribs

  1. Lägg revbensspjällen i en stor kastrull, täck med vatten och koka upp under lock. Skumma lite med en slev och låt koka på låg värme i ca 1 timme.
  2. Blanda ihop alla kryddorna.
  3. Vispa ihop alla ingredienser till moppsåsen.
  4. Häll av och ta upp revbensspjällen och låt dem svalna något.
  5. Massera in kryddorna på revbensspjällen.

Tillagning - Memphis style ribs

  1. Grilla de kryddade revbensspjällen 20-25 minuter. Lägg spjällen rygg mot rygg, så att benen ligger mot värmen. Vänd och pensla ofta med moppsåsen under grillningen.
  2. Ett bra tips för att se om revbenspsjällen är klara är att riva mellan två ben. Om köttet då är rosa och lätt går isär är de klara för servering!

Tillagning - Grillad potatissallad med bacon

  1. Dela potatisen i halvor.
  2. Lägg potatisen i ett eller två foliepaket. Ringla över olivoljan, krydda med salt och peppar och blanda om. Vik ihop till paket.
  3. Lägg potatispaketen på grillen och grilla direkt ca 15 minuter. Vänd på paketen och grilla ytterligare ca 15 minuter.
  4. Ta potatispaketen från grillen, öppna kontrollera om potatisen är klar. Grilla annars lite till. Låt potatisen svalna 5 minuter.
  5. Blanda majonnäs, persilja, vinäger, socker och senap i en stor skål.
  6. Blanda ner potatisen i såsen. Vänd ner baconet.

Tillagning - Coleslaw med valnötter

  1. Blanda ihop vitkål, lök, äpplen och valnötter i en skål.
  2. Rör ihop olivolja, vinäger, majonnäs, honung och senap i en skål. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Häll såsen över kålblandningen blanda ihop med händerna.
  4. Toppa med ädelost.
  5. Låt stå i rumstemperatur eller kylskåp till serveringen.

Till servering:
Ställ gärna fram lite olika barbecuesåser, som gästerna själva kan ta efter smak.

Recept och bild är från bloggen Grillguiden.se

Tips

Kockknepet: Revbensspjäll som inte förkokas bör barbecuegrillas 3,5-4 timmar i rök eller lika länge på grillen mellan 120-140˚C. Då får man riktigt goda, möra och saftiga ribs. Barbecuegrillning är indirekt grillning på låg temperatur med rök, och för att kunna göra detta behöver man antingen en barbecue (en grill avsedd för barbecuegrillning), eller en grill med lock. Det kan vara en klotgrill eller en gasolgrill.

Näringsvärde
Per portion

Energi
3994 kJ / 956 kCal
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer