Memphis style ribs med grillad potatissallad och coleslaw med valnötter

Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat
1
Memphis style ribs med grillad potatissallad och coleslaw med valnötter

Memphis style ribs med grillad potatissallad och coleslaw med valnötter är en fantastiskt smarrig grillmeny, där välsmakande ribs serveras med fräsch, krämig potatissallad och spännande variant på krispig coleslaw. Receptet är skapat av Grillguiden.se som också utnämndes till Årets Grillmästare 2013 här på ICA.se!

Memphis style ribs med grillad potatissallad och coleslaw med valnötter

Ingredienser

4 portioner

Memphis style rib rub

2 msk  farinsocker
2 msk  strösocker
2 msk  paprikapulver
1 msk  salt
1 msk  vitlökspulver
2 tsk  malen svartpeppar
2 tsk  malen ingefära
2 tsk  lökpulver
2 tsk  torkad rosmarin fint smulad
2   tunna revbensspjäll

Memphis style moppsås

1 dl  äppelcidervinäger
2 dl  vatten
1 msk  dijonsenap
1 tsk  salt

Grillad potatissallad med bacon

750 g  färskpotatis
1 msk  olivolja
1/2 tsk  salt
1/2 tsk  nymalen svartpeppar
1 dl  majonnäs
1/2 dl  färsk persilja finklippt
2 msk  vit balsamvinäger
1 tsk  strösocker
1 tsk  dijonsenap
1/2   förpackning (à 140 g) bacon knaperstekt och smulat

Coleslaw med valnötter

400 g  vitkål strimlad
1/2   liten rödlök skalad och fint hackad
1/2   rött äpple skalat, urkärnat och rivet
1/2   grönt äpple skalat, urkärnat och rivet
1/2 dl  valnötter hackade
1/2 msk  olivolja
1/2 dl  äppelcidervinäger
2 msk  majonnäs
1 msk  flytande honung
1 msk  dijonsenap
1 msk  senap (gärna amerikansk)
salt och peppar
1/2 dl  ädelost smulad

Gör så här

Förberedelser - Memphis style ribs
Tillagning - Memphis style ribs
Tillagning - Grillad potatissallad med bacon
Tillagning - Coleslaw med valnötter
Till servering:
Ställ gärna fram lite olika barbecuesåser, som gästerna själva kan ta efter smak.

Recept och bild är från bloggen Grillguiden.se

Tips

Kockknepet: Revbensspjäll som inte förkokas bör barbecuegrillas 3,5-4 timmar i rök eller lika länge på grillen mellan 120-140˚C. Då får man riktigt goda, möra och saftiga ribs. Barbecuegrillning är indirekt grillning på låg temperatur med rök, och för att kunna göra detta behöver man antingen en barbecue (en grill avsedd för barbecuegrillning), eller en grill med lock. Det kan vara en klotgrill eller en gasolgrill.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat

Kommentar

Köttet blev mört men jag gillade inte kryddblandningen. Det borde varit lite mer söt-starkt.

June

2016-04-22

Näringsvärde per portion

Energi3994 KJ / 956 kCal
Fett60.4 g
Kolhydrater66.1 g
Protein34 g

Testa liknande recept

Grillade revben
Betyg 2.9 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Barbecuegrillade revbensspjäll
Betyg 2.9 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordnöts-rub
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Buljongkokta revben
Betyg 3.2 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Spjäll med aprikos och chili
Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillrökta BBQ-ribs
Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga