Memphis style ribs med grillad potatissallad och coleslaw med valnötter

16
1
Memphis style ribs med grillad potatissallad och coleslaw med valnötter

Memphis style ribs med grillad potatissallad och coleslaw med valnötter är en fantastiskt smarrig grillmeny, där välsmakande ribs serveras med fräsch, krämig potatissallad och spännande variant på krispig coleslaw. Receptet är skapat av Grillguiden.se som också utnämndes till Årets Grillmästare 2013 här på ICA.se!

Memphis style ribs med grillad potatissallad och coleslaw med valnötter

Ingredienser

4 portioner

Memphis style rib rub

2 msk farinsocker
2 msk strösocker
2 msk paprikapulver
1 msk salt
1 msk vitlökspulver
2 tsk malen svartpeppar
2 tsk malen ingefära
2 tsk lökpulver
2 tsk torkad rosmarin fint smulad
2 tunna revbensspjäll

Memphis style moppsås

1 dl äppelcidervinäger
2 dl vatten
1 msk dijonsenap
1 tsk salt

Grillad potatissallad med bacon

750 g färskpotatis
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1/2 tsk nymalen svartpeppar
1 dl majonnäs
1/2 dl färsk persilja finklippt
2 msk vit balsamvinäger
1 tsk strösocker
1 tsk dijonsenap
1/2 förpackning (à 140 g) bacon knaperstekt och smulat

Coleslaw med valnötter

400 g vitkål strimlad
1/2 liten rödlök skalad och fint hackad
1/2 rött äpple skalat, urkärnat och rivet
1/2 grönt äpple skalat, urkärnat och rivet
1/2 dl valnötter hackade
1/2 msk olivolja
1/2 dl äppelcidervinäger
2 msk majonnäs
1 msk flytande honung
1 msk dijonsenap
1 msk senap (gärna amerikansk)
salt och peppar
1/2 dl ädelost smulad

Gör så här

Förberedelser - Memphis style ribs
Tillagning - Memphis style ribs
Tillagning - Grillad potatissallad med bacon
Tillagning - Coleslaw med valnötter
Till servering:
Ställ gärna fram lite olika barbecuesåser, som gästerna själva kan ta efter smak.

Recept och bild är från bloggen Grillguiden.se

Tips

Kockknepet: Revbensspjäll som inte förkokas bör barbecuegrillas 3,5-4 timmar i rök eller lika länge på grillen mellan 120-140˚C. Då får man riktigt goda, möra och saftiga ribs. Barbecuegrillning är indirekt grillning på låg temperatur med rök, och för att kunna göra detta behöver man antingen en barbecue (en grill avsedd för barbecuegrillning), eller en grill med lock. Det kan vara en klotgrill eller en gasolgrill.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentar

June

2016-04-22

Köttet blev mört men jag gillade inte kryddblandningen. Det borde varit lite mer söt-starkt.

Näringsvärde per portion

Energi 3994 KJ / 956 kCal
Fett 604 g
Kolhydrater 661 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden