Memphis style ribs med grillad potatissallad och coleslaw med valnötter

16
1
Memphis style ribs med grillad potatissallad och coleslaw med valnötter

Memphis style ribs med grillad potatissallad och coleslaw med valnötter är en fantastiskt smarrig grillmeny, där välsmakande ribs serveras med fräsch, krämig potatissallad och spännande variant på krispig coleslaw. Receptet är skapat av Grillguiden.se som också utnämndes till Årets Grillmästare 2013 här på ICA.se!

Skriv ut
Memphis style ribs med grillad potatissallad och coleslaw med valnötter

Ingredienser

4 portioner

Memphis style rib rub

2 msk
farinsocker
2 msk
strösocker
2 msk
paprikapulver
1 msk
salt
1 msk
vitlökspulver
2 tsk
malen svartpeppar
2 tsk
malen ingefära
2 tsk
lökpulver
2 tsk
torkad rosmarin fint smulad
2
tunna revbensspjäll

Memphis style moppsås

1 dl
äppelcidervinäger
2 dl
vatten
1 msk
dijonsenap
1 tsk
salt

Grillad potatissallad med bacon

750 g
färskpotatis
1 msk
olivolja
1/2 tsk
salt
1/2 tsk
nymalen svartpeppar
1 dl
majonnäs
1/2 dl
färsk persilja finklippt
2 msk
vit balsamvinäger
1 tsk
strösocker
1 tsk
dijonsenap
1/2
förpackning (à 140 g) bacon knaperstekt och smulat

Coleslaw med valnötter

400 g
vitkål strimlad
1/2
liten rödlök skalad och fint hackad
1/2
rött äpple skalat, urkärnat och rivet
1/2
grönt äpple skalat, urkärnat och rivet
1/2 dl
valnötter hackade
1/2 msk
olivolja
1/2 dl
äppelcidervinäger
2 msk
majonnäs
1 msk
flytande honung
1 msk
dijonsenap
1 msk
senap (gärna amerikansk)
-
salt och peppar
1/2 dl
ädelost smulad
Över 60 minuter

Gör så här

Förberedelser - Memphis style ribs
Tillagning - Memphis style ribs
Tillagning - Grillad potatissallad med bacon
Tillagning - Coleslaw med valnötter
Till servering:
Ställ gärna fram lite olika barbecuesåser, som gästerna själva kan ta efter smak.

Recept och bild är från bloggen Grillguiden.se

Tips

Kockknepet: Revbensspjäll som inte förkokas bör barbecuegrillas 3,5-4 timmar i rök eller lika länge på grillen mellan 120-140˚C. Då får man riktigt goda, möra och saftiga ribs. Barbecuegrillning är indirekt grillning på låg temperatur med rök, och för att kunna göra detta behöver man antingen en barbecue (en grill avsedd för barbecuegrillning), eller en grill med lock. Det kan vara en klotgrill eller en gasolgrill.

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentar

June

4/22/2016

Köttet blev mört men jag gillade inte kryddblandningen. Det borde varit lite mer söt-starkt.

Näringsvärde per portion

Energi 3994 KJ / 956 kCal
Fett 60.4 g
Kolhydrater 66.1 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept