Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Krämig potatissallad med dill

Lättare variant av en klassisk krämig potatissallad på gräddfil. Här smaksatt med rött äpple och dill. Gott till det mesta i köttväg, men även en bit fisk.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka delikatesspotatis, med skalet kvar, mjuk i lättsaltat vatten, ca 15 minuter. Häll av och låt svalna.
  2. Skala eventuellt och skär potatisen i grova bitar. Dela, kärna ur och skiva rött äpple.
  3. Rör ihop gräddfil, socker, äppelcidervinäger, strimlad salladslök samt finskuren dill och finhackad persilja i en stor bunke. Krydda med salt och svartpeppar. Blanda ner potatis och äpple.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: ersätt gräddfil med mjölkfritt, t ex Sour Supreme eller Yosa Havre fraiche.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg delikatesspotatis
  • 1 litet rött äpple
  • 3 dl gräddfil
  • 1/2 tsk socker
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1/2 dl strimlad salladslök
  • 2 msk finskuren dill
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?