Potatissallad med rostade kikärtor, curry och pickles
God och fyllig potatissallad med smak av curry och pickles. Den rostade potatisen och kikärtorna bidrar med både god smak och extra textur. Dressingen med växtbaserad fraiche gör också rätten helt vegansk.
Ingredienser
4 portioner
Sallad
600 g potatis
2 vitlöksklyftor
ca 400 g väl avrunna kikärtor
2 msk rapsolja
1/2 tsk curry
salt
peppar
ca 70 g färsk bladspenat
Currydressing
1 grovt rivet syrligt äpple
1 dl valfria pickles (grovt hackade)
1/2 dl tunt skivad purjolök
2 dl växtbaserad crème fraiche (gärna iMat fraiche)
1/2 tsk dijonsenap
1 tsk curry
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1690 KJ / 403 kCal
Fett16 g
Salt2.24 g
Kolhydrater49 g
Protein10 g
Kommentarer