Potatissallad med rostade kikärtor, curry och pickles

8
0
Potatissallad med rostade kikärtor, curry och pickles

God och fyllig potatissallad med smak av curry och pickles. Den rostade potatisen och kikärtorna bidrar med både god smak och extra textur. Dressingen med växtbaserad fraiche gör också rätten helt vegansk.

Skriv ut
Potatissallad med rostade kikärtor, curry och pickles

Ingredienser

4 portioner

Sallad

600 g
potatis
2
vitlöksklyftor
ca 400 g
väl avrunna kikärtor
2 msk
rapsolja
1/2 tsk
curry
-
salt
-
peppar
ca 70 g
färsk bladspenat

Currydressing

1
grovt rivet syrligt äpple
1 dl
valfria pickles (grovt hackade)
1/2 dl
tunt skivad purjolök
2 dl
växtbaserad crème fraiche (gärna iMat fraiche)
1/2 tsk
dijonsenap
1 tsk
curry
-
salt
-
peppar

För alla

Kontrollera noga innehållet på den växtbaserade crème fraichen (kan innehålla gluten).
I övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Oatly.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1690 KJ / 403 kCal
Fett 16 g
Salt 2.24 g
Kolhydrater 49 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept