Potatissallad med rostade kikärtor, curry och pickles

Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat
0
Potatissallad med rostade kikärtor, curry och pickles

God och fyllig potatissallad med smak av curry och pickles. Den rostade potatisen och kikärtorna bidrar med både god smak och extra textur. Dressingen med växtbaserad fraiche gör också rätten helt vegansk.

Potatissallad med rostade kikärtor, curry och pickles

Ingredienser

4 portioner

Sallad

600 g  potatis
2   vitlöksklyftor
ca 400 g  väl avrunna kikärtor
2 msk  rapsolja
1/2 tsk  curry
salt
peppar
ca 70 g  färsk bladspenat

Currydressing

1   grovt rivet syrligt äpple
1 dl  valfria pickles (grovt hackade)
1/2 dl  tunt skivad purjolök
2 dl  växtbaserad crème fraiche (gärna iMat fraiche)
1/2 tsk  dijonsenap
1 tsk  curry
salt
peppar

För alla

Kontrollera noga innehållet på den växtbaserade crème fraichen (kan innehålla gluten).
I övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Oatly.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1690 KJ / 403 kCal
Fett16 g
Salt2.24 g
Kolhydrater49 g
Protein10 g

Testa liknande recept

Flatbread med havrecrème och dukkah
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blomkålspuré med kikärtor, portabello och dukkah
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kall dragoncréme
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vaniljglass med olivolja och himalayasalt
Betyg 3.4 av 5.
22 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kimchidipp
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vaniljglass med kinesiska torkade plommon
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga