Flatbread med havrecrème och dukkah

0
0
Flatbread med havrecrème och dukkah

Ljuvligt len och lätt havrecrème som tillsammans med en nötig dukkah kommer till sin fulla rätt på dessa flatbread med smak av vitlök och olivolja. Perfekt att severa till förrätt eller på buffén.

Flatbread med havrecrème och dukkah

Ingredienser

4 portioner

Havrecrème

2 dl växtbaserad crème fraiche (gärna iMat)
75 g växtbaserad spread (gärna påMackan)
ca 2 tsk misopasta (gärna ljus till mellan)
några droppar citronjuice

Dukkah

1 msk hela kumminfrön
1 dl riven kokos
3/4 dl sesamfrön
knappt 1 tsk salt

Flatbread

4 falafelbröd eller pitabröd
olivolja till stekning
200 g färsk bladspenat
1 vitlöksklyfta
salt
peppar

För alla

Läs noga innehållet på den växtbaserade crème fraichen och på spreaden (kan innehålla gluten).
I övrigt fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt pitabröd.

Recept och bild i samarbete med Oatly.

Gör så här

Tips

Hittar du inte miso, krydda med salt och peppar istället.

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer