Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Flatbread med havrecrème och dukkah

Ljuvligt len och lätt havrecrème som tillsammans med en nötig dukkah kommer till sin fulla rätt på dessa flatbread med smak av vitlök och olivolja. Perfekt att severa till förrätt eller på buffén.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Crème: Vispa ihop fraiche, spread och misopasta till en slät crème. Smaksätt med lite citronsaft. Ställ kallt så att crèmen sätter sig.
  2. Dukkah: Rosta kumminfrön i ett par minuter på medelhög värme i en torr stekpanna. Tillsätt sen kokos, sesamfrön och salt och rosta i ytterligare ca 5 minuter till allt är gyllenbrunt. Rör hela tiden så det inte bränns. Låt svalna.
  3. Flatbread: Stek falafelbröden i lite olja på båda sidorna, låt svalna något så att de blir krispiga. Fräs sen spenaten med vitlök och krydda med salt och peppar. Bred på ett lager crème på bröden, lägg på spenat och strö över rikligt med dukkha. Servera direkt!

För alla

Läs noga innehållet på den växtbaserade crème fraichen och på spreaden (kan innehålla gluten).
I övrigt fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt pitabröd.

Recept och bild i samarbete med Oatly.

Tips

Hittar du inte miso, krydda med salt och peppar istället.

Ingredienser

Portioner: 4
Havrecrème
  • 2 dl växtbaserad crème fraiche (gärna iMat)
  • 75 g växtbaserad spread (gärna påMackan)
  • ca 2 tsk misopasta (gärna ljus till mellan)
  • några droppar citronjuice
Dukkah
  • 1 msk hela kumminfrön
  • 1 dl riven kokos
  • 3/4 dl sesamfrön
  • knappt 1 tsk salt
Flatbread
  • 4 falafelbröd eller pitabröd
  • olivolja till stekning
  • 200 g färsk bladspenat
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer