Flatbread med havrecrème och dukkah

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Flatbread med havrecrème och dukkah

Ljuvligt len och lätt havrecrème som tillsammans med en nötig dukkah kommer till sin fulla rätt på dessa flatbread med smak av vitlök och olivolja. Perfekt att severa till förrätt eller på buffén.

Flatbread med havrecrème och dukkah

Ingredienser

4 portioner

Havrecrème

2 dl  växtbaserad crème fraiche (gärna iMat)
75 g  växtbaserad spread (gärna påMackan)
ca 2 tsk  misopasta (gärna ljus till mellan)
några droppar citronjuice

Dukkah

1 msk  hela kumminfrön
1 dl  riven kokos
3/4 dl  sesamfrön
knappt 1 tsk  salt

Flatbread

4   falafelbröd eller pitabröd
olivolja till stekning
200 g  färsk bladspenat
1   vitlöksklyfta
salt
peppar

För alla

Läs noga innehållet på den växtbaserade crème fraichen och på spreaden (kan innehålla gluten).
I övrigt fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt pitabröd.

Recept och bild i samarbete med Oatly.

Gör så här

Tips

Hittar du inte miso, krydda med salt och peppar istället.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Oatshake med ananas och Shiro miso
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Blomkålspuré med kikärtor, portabello och dukkah
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Overnight Oats med Shiro miso
Betyg 3 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad purjolök med skhug, mynta och fetaost
Betyg 2.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatissallad med rostade kikärtor, curry och pickles
Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vaniljglass med olivolja och himalayasalt
Betyg 3.3 av 5.
21 personer har röstat
Under 15 min att tillaga