Flatbread med havrecrème och dukkah
Ljuvligt len och lätt havrecrème som tillsammans med en nötig dukkah kommer till sin fulla rätt på dessa flatbread med smak av vitlök och olivolja. Perfekt att severa till förrätt eller på buffén.
Ingredienser
4 portioner
Havrecrème
2 dl växtbaserad crème fraiche (gärna iMat)
75 g växtbaserad spread (gärna påMackan)
ca 2 tsk misopasta (gärna ljus till mellan)
några droppar citronjuice
Dukkah
1 msk hela kumminfrön
1 dl riven kokos
3/4 dl sesamfrön
knappt 1 tsk salt
Flatbread
4 falafelbröd eller pitabröd
olivolja till stekning
200 g färsk bladspenat
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
För alla
Läs noga innehållet på den växtbaserade crème fraichen och på spreaden (kan innehålla gluten).
I övrigt fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt pitabröd.
Recept och bild i samarbete med Oatly.
Gör så här
Tips
Hittar du inte miso, krydda med salt och peppar istället.
Har du lagat receptet?
Kommentarer